Znate li što je phubbing? Moderni trend zbog kojeg ćete prije ili kasnije prekinuti vezu

Foto: Instagram

IRITANTNI trend kojem su nadjenuli naziv phubbing uništava veze i zadovoljstvo životom kod mnogih.

Što je to phubbing? Znate li ne one situacije u kojima ste na spoju, no osoba s kojom ste uglavnom ne razgovara s vama jer zuri u svoj mobitel. Ukratko, phubbing je kad netko da prednost svom mobitelu, a ne svom partneru.

Pojam se skovan od dvije engleske riječi, phone i snubbing (ignoriranje). Svi znamo jednu osobu koja to radi, a ako ne znate baš nikog, velike su šanse da ste vi ta osoba.

Prema podacima Sveučilišta Baylor, phubbing je ubojica veza, a u istraživanju u koje su bile uključene 143 osobe njih 70 posto reklo je da je partnerov mobitel ometao njihov odnos. Utvrđeno je da phubbing nema samo negativan utjecaj na zadovoljstvo vezom, nego na općenito stanje pojedinca.

"Prisutnost i upotreba mobilnih telefona je u porastu, zbog čega nestaju granice koje dijele naš posao i druge interese od ljubavnog života", rekao je doktor James Roberts, jedan od autora studije.

Zbog toga phubbing postaje neizbježan, a Roberts tvrdi da samo pogledavanje u mobitel dok ste partnerom može našteti vašoj vezi. Skoro 40 posto ispitanika reklo je da su se osjećali depresivno jer je njihov partner stalno gledao u mobitel.

Ukratko, spustite mobitel i popričajte s ljudima oči u oči. 

Pročitajte više