Znate li zašto Morgan Freeman nosi zlatne naušnice? Iza toga stoji neobičan razlog

Foto: Epa

AMERIČKI glumac Morgan Freeman (85) ovih dana je česta tema u medijima, ponajprije zbog toga što se pojavio bez kose, a usput se opet proširila i ona priča o tome zašto nosi rukavicu. No, mnogi možda nisu primijetili da Freeman nosi i dvije masivne zlatne naušnice, iza kojih se krije i jedna zanimljiva priča.

Freeman već godinama na ušima ima zlatne naušnice, a dugo se nagađalo da su one tu samo za ukras, sve dok glumac nije na Instagramu objasnio zašto ih nosi, kao i da one imaju svrhu.

Zašto nosi naušnice?

"Ljudi me stalno pitaju za naušnice. Sad ću vam reći istinu, one vrijede otprilike onoliko koliko bi koštao lijes i pogreb da umrem bilo gdje na svijetu. To je stara mornarska tradicija i zbog toga su mornari nekada stavljali zlatne naušnice", pojasnio je Freeman.

Freeman je jednom prilikom otkrio i odakle mu ideja za nošenje naušnica u tu svrhu. Rekao je za Fox da je gledao film Burta Lancastera The Crimson Pirate u kojem se spominje ta tradicija te da ju je on smatrao zanimljivom.

"Isprva sam mislio da ću s naušnicama izgledati privlačnije, ali onda sam doznao za tu mornarsku tradiciju s pogrebima i ispalo je još bolje", rekao je Freeman.

Pročitajte više