Zoran Mrvoš predstavio kolekciju malih crnih haljina: Kratke, lepršave i ženstvene!

ZORAN MRVOŠ predstavio je sinoć na reviji u Gliptoteci svoju viziju male crne haljine. Odjevni predmet koji bi svaka žena trebala imati u ormaru popularizirala je još Coco Chanel. Od tada se crna haljinica pojavljuje u bezbroj varijanti. Vlastite varijacije predstavio je Zoran Mrvoš, koji kaže kako bi takva haljina trebala biti "mala, lepršava i ženstvena".

"Povratak klasici je pojava koja već sezonama obilježava modne piste pa je moja osnovna ideja bila upravo istraživanje novog lica već poznatog totema ženstvenosti. Od Audrey Hepburn do Kate Moss, taj modni koncept nije nikada izgubio svoj osnovni žar pa stoga i osobno uživam upravo u osmišljavanju takvih haljina", rekao je poznati dizajner.

Svoje modele predstavile i mlade nade

Mrvoš nije jedini te večeri predstavio viziju male crne haljine. U kolekciji pod nazivom Rexona Crystal po tri modela predstavile su i neke potencijalne buduće zvijezde modne scene. Naime, studenti Tekstilno tehnološkog fakulteta, koji su pobijedili na Rexoninom natječaju, predstavili su po tri vlastita modela. Tako su pistom prošetale manekenke obučene i u kreacije Andree Kuzmić, Aleksandra Žarevca, Emilije Lasić i Lucije Vrcić.

Jedan od članova žirije koji je izabrao radove baš ovih mladih dizajnerskih nada bio je i Mrvoš. "Ima zanimljivih ideja. Definitivno su zanimljive, eventualno trebaju još malo dorađivanja. Ti radovi su izabrani između mnogih koji su stigli na natječaj. Ovi su se istaknuli po tome što su stvarno napravili odjeću koja je nosiva", rekao je dizajner.

Rexona je te večeri predstavila svoju novu liniju dezodoransa koji ne ostavljaju trag na crnoj odjeći, tako da je revija malih crnih haljina bila dobar izbor za suradnju, baš kao i Zoran Mrvoš, koji je poznat po crnim kolekcijama. Reviju je vodila Nevena Rendeli, a uz glazbenu kulisu benda XXL nosile su je manekenke iz agencije "Talia".  

Pročitajte više