Zoran nije vjerovao publici pa odustao na pitanju za 18.000 €. Znate li vi odgovor?

Foto: HRT

U OVOTJEDNOJ emisiji kviza Tko želi biti milijunaš? sudjelovalo je dvoje natjecatelja. Prvi je u pohod za 150.000 eura krenuo Zoran Ranić iz Zagreba. Po zanimanju je turistički vodič i turistički pratitelj, voli igrati kvizove, a zanima ga i amatersko pilotiranje dronom.

Nastavio je igru iz prethodne emisije u kojoj je osvojio 300 eura. Samostalno je igrao sve do 10. pitanja kojim se prelazi drugi prag, a prvi džoker pola-pola zatrebao mu je na 11. pitanju. 

"Most s jednim užetom Fausta Vrančića prvi je poznati nacrt...", glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su dizala, žičare, remorkera, pontona. Ostali su odgovori pod a i b, upravo oni između kojih se dvoumio, no odabrao je točan odgovor i osvojio 10.000 eura.

Preostala dva džokera Zoran je iskoristio na idućem pitanju koje je glasilo: "Koju je slavnu litografiju M. C. Escher napravio 1960.?" Ponuđeni odgovori bili su: uspinjanje i silaženje, igranje i spavanje, trčanje i puzanje te svitanje i zalaženje. Njegov džoker zovi nije znao odgovor pa je Zoran zatražio i pomoć publike, čiji su postoci najbliži bili za odgovore pod C i D.

Međutim, Zoran je naposljetku odustao od igre. Točan odgovor bio je onaj pod A - uspinjanje i silaženje, kojem je publika dala samo 21 posto. Zoran bi izabrao taj odgovor, no s obzirom na to da je odustao, osvojio je 10.000 eura.

22-godišnji student došao do 18.000 eura

Drugi natjecatelj bio je 22-godišnji Danijel Kovačević, student računarstva iz Gundinaca. 

Danijel je na desetom pitanju zatrebao džokera zovi jer nije znao tko je na filmu, u ovom desetljeću, glumio Maurizija Guccija i Enza Ferrarija. Ponuđeni su odgovori: Adam Sandler, Adam Levine, Adam Scott i Adam Driver. Džoker mu je rekao da bi trebao biti Adam Driver, što je on i prihvatio te osvojio 5000 eura.  

Na dvanaestom pitanju trebao je odgovoriti u kojem romanu susrećemo Roberta Jordana, dobrovoljca Španjolskog građanskog rata i bivšeg profesora španjolskog. Ponuđeni odgovori bili su: A) Sunce izlazi, B) Starac i more, C) Zbogom oružje i D) Komu zvono zvoni.

Odlučio je zatražiti mišljenje publike koja se s 15% odlučila za odgovor A, 5% za odgovor B, 31% za odgovor C i 49% glasova dali su odgovoru D. Prihvatio je mišljenje publike te je osvojio 18.000 eura. Danijel će natjecanje nastaviti u idućoj emisiji.

Pročitajte više