Zoran Primorac, Gordan Giriček, Martina Zubčić zaigrat će poker na humanitarnom turniru

POVODOM otvorenja regionalnog poker natjecanja "Eureka Poker Tour", a s ciljem donacije Zakladi hrvatskih sportaša koja potpomaže sportaše slabijeg zdravstvenog ili ekonomskog statusa, u ponedjeljak 22.8. održat će se humanitarni poker turnir. Ovu humanitarnu akciju PokerStars organizira u suradnji s Hrvatskim klubom olimpijaca. Tom prilikom, poker će zaigrati vrhunski hrvatski sportaši poput Zorana Primorca, Gordana Giričeka, Martine Zubčić, Stjepana Deverića, Danire Bilić i drugih. Ovim događajem PokerStars želi potaknuti sve društvene skupine na maksimalnu skrb o sportašima, unaprijediti hrvatski sport te se uključiti u unapređivanje sportske etike, "fair playa" i nenasilja.

Chris Moneymaker poseban gost

Na humanitarnom turniru zaigrat će i poseban gost Eureka turnira Chris Moneymaker, PokerStars Team Pro i pobjednik 2003 World Series of Poker koji  će biti dostupan i za intervjue. Priča o Chrisu Moneymakeru jedna je od najpoznatijih u svijetu pokera. Dok je radio kao računovođa, Moneymaker je u svoje slobodno vrijeme igrao online poker. 2003. uplatio je 39 dolara za PokerStarsov kvalifikacijski turnir i pobijedio. Na taj način osigurao je mjesto na većem kvalifikacijskom turniru na kojemu je dobio priliku osvojiti ulaznicu za World Series Main Event.

Moneymaker je osvojio i ovaj turnir i našao se na putu za Las Vegas gdje će odigrati svoj prvi poker turnir uživo. Protivno svim očekivanjima, Moneymaker je dogurao do finalnog stola najveće svjetske poker manifestacije, ali se niti tu nije zaustavio. Osvojio je zlatnu narukvicu i prvu nagradu turnira u iznosu od 2.500.000 $. Nakon ovog nevjerojatnog uspjeha, Moneymaker je postao uzor i inspiracija tisućama igrača pokera diljem svijeta dokazavši kako i pokeraši koji nisu profesionalci mogu zaigrati i osvojiti velike svjetske turnire uživo.

Prvenstvo za žene

Eureka Poker Tour Zagreb održat će se od 24. do 27. kolovoza, a osim Main Eventa svakodnevno su organizirana i brojna događanja među kojima će posebno zanimljiv biti "ladies only" Eureka Ladies Championship. Na jedinom Ladies Championship event-u u ovoj sezoni Eureke, očekuje se  i sudjelovanje igračica iz inozemstva, ali i domaćih igračica poput poznate hrvatske poker dame Hane Šoljan.

Potpuni raspored turnira nalazi se u prilogu ove e-mail poruke, a možete ga pogledati i na sljedećem linku.

Pročitajte više