Zovu je najljepšom kraljicom na svijetu: Rania privukla pažnju u posjetu Washingtonu

Foto: Profimedia

JORDANSKA kraljica Rania Al-Abdullah, koju mnogi nazivaju najljepšom kraljicom na svijetu, privukla je pažnju na događanju pod nazivom National Prayer Breakfast International Luncheon upriličenom u Washingtonu.

Rania, koju mnogi smatraju jednom od najbolje odjevenih žena svijeta, stigla je u bijeloj bluzi i tamnoplavoj suknji, uz što je iskombinirala ljubičasti šal i crne cipele. S Ranijom je stigla i njezina kći, princeza Iman, koja je nosila sivi kaput i nasmijano pozirala. 

Kraljica je postala 1999. godine

Podsjetimo, Rania je odrasla u Kuvajtu, a supruga je upoznala slučajno, na jednoj večeri 1993. godine. Iste su se godine vjenčali, čime je Raina postala jordanska princeza. Kraljica je postala 1999., kad je Abdullah preuzeo ulogu kralja, a nju proglasio kraljicom.

Čim je postala princeza, svjetski su se mediji raspisali o njenoj ljepoti, a kasnije su je prozvali "najljepšom kraljicom na svijetu".

Osim po ljepoti i istančanom modnom ukusu, Rania je poznata i po svom intelektu te kao velika borkinja za prava žena na Bliskom istoku.

Pročitajte više