Zuhra o razlazu s Pervanom: Puklo je oko autorskih prava, dobivali smo kikiriki

Screenshot: Youtube

ZLATAN ZUHRIĆ ZUHRA i Željko Pervan razišli su se zbog zarade.

"Poslije smo svi stekli neku obitelj, rodila su se neka djeca, rekao sam 'ajmo to malo uozbiljiti. Jedini pravi problem je nastao kad je to postala ozbiljna produkcija, stalno je pisalo 'autor: Željko Pervan'. Svi koji se bave tim poslom znaju da autor dobiva lovu. Ti kad prodaš Večernju školu nekoj drugoj državi, lovu dobiva autor. Ako svi govorimo sve iz glave, onda napiši da smo svi koautori. On nikad nije pisao tekst, autor bi bio da piše tekstove za Večernju školu, ali tad vjerojatno ne bi tako izgledala", rekao je Zuhra u Podcast Inkubatoru.

Dodao je da su zbog činjenice da Večernja škola nije imala scenarij imali i problema.

"Radilo se i s HRT-om koji je to smatrao nižom kategorijom jer nema teksta, emisijom koja nepredvidiva pa je bez veze. Ja sam morao početi raditi nešto ozbiljno za ozbiljne novce, a ovdje se nikako nije moglo dogovoriti", ispričao je, misleći na svoj Zuhra Show koji je išao na konkurentskoj televiziji.

Dodao je da se prava zarada ostvaruje kad se brendirani proizvod proda nekom drugom, a tu je uvijek pisalo da je Pervan autor.

"Mi smo tu uvijek dobivali kikiriki, tu smo se razišli", rekao je.

Otkrio je i zašto je točno otišao iz Večernje škole.

"Meni je bilo rečeno da ne mogu raditi na dvije televizije, iako je različit format, a meni je Zuhra Show bio izazov jer se radio o subotnjem showu", ispričao je.

Bio je razočaran kad je čuo da ne može raditi oboje, a rekli su mu da je to zabranio tadašnji glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić. Deset godina kasnije doznao je od Galića da on nije zabranio ništa. Njegov odlazak Pervana je ostavio u nezavidnoj situaciji.

"Pervan se onda morao snalaziti kako je znao. Škoro to uopće nije loše izveo, ti ne smiješ zamjenjivati lik. Naši su išli raditi Ala Bundyja, tko može isfurati Ala Bundyja, odmah je osuđeno na neuspjeh. Škoro je to dobro odigrao da nije imitirao mene i glumio Dalmatinca, on je bio novi lik u Večernjoj školi, već onda izuzetno poznat", rekao je Zuhra.

Pročitajte više