Zvijezda Amerike, Dolcea, Gabbane i najveći sin Crne Gore: Ekrem u domovini dočekan poput Njegoša!



"VIDIM ovde dobra omladina je li, dobri ljudi, Crnogorci", bile su prve riječi Ekrema Jevrića-Gospode po slijetanju na aerodrom u Podgorici gdje ga je dočekalo više stotina obožavatelja, rodbine i novinara. Sandžaklija s tromeđe Crne Gore, Kosova i Albanije nije mogao ni sanjati kakav će mu prirediti doček kada se 20 godina nakon emigracije iz rodnog Plava u New York ("Tamo radim izolejšn u građevini"), vrati na crnogorsko tlo.

"Vidim i mog prijatelja koji dobro zna crnogorske pjesme da pjeva pa ćemo da napravimo ako može ikako ako vi imate neku vezu da napravimo koncert u hotelu Crnoj Gori koji će doći da me gledaju, je li, ili šta" obratio se Ekrem i domaćinu, crnogorskom zabavljaču Puraševiću, koji je po njegovom slijetanju na podgoričku zračnu ruku rekao: "Golubovci su danas centar svijeta"

"Gledalo me četiri milijuna ljudi, ali od toga leba nema"


"Ovaj jutub ne naplaćuje razumiješ, nego je to džabe - free, a nismo napravili ništa i nije moglo da se napravi, ali je moguće da napravimo kasnije, later" objasnio je Ekrem svu varljivost statusa you-tube celebritiyja što mu je omogućilo četiri milijuna gledatelja jadikovke sanđačkog pečalbara nad urbanim otuđenjem feminističko-kapitalističkog New Yorka, ali je izostala zarada barem približno proporcionalna slavi.


Crnogorcima je rekao kako su ga za njegov megahit inspirirale radne žene: "Žene radu po cilom svitu", a otkrio je kako je došlo do njegovog angažmana za modnu kuću Dolce i Gabbana, u čijoj se reklami pojavljuje kao krojač.

"Glumio sam u reklami za Dolce i Gabbanu, jer su mislili da sam Talijan"

"Sjedio sam na jednom mjestu i oni su mislili da sam ja Talijan i došli su mi jedna žena i muškarac i pitali me jesam li ja Talijan, a ja sam rekao da nisam ali sam blizu Italije. Rekli su mi, spremi se, za deset dana dolazi auto po tebe. Automobil iz Dolcea i Gabbane me je kupio pred kuću ujutro i na kraju dana me dovozio pred kuću. Za dva dana snimanja reklame sam uspio da zaradim hiljadu dolara. Glumio sam šnajdera u belom mantilu s metrom oko vrata i bio sam jedini obučen u reklami. "

Je li se Ekrem vratio da oženi sinove?

Ekrem ima samo 48 godina, a do slave je došao preko kultnog spota koji je snimio s prijateljem koji ga je kamerom pratio ispod Manhattan bridgea dok mu je svirao "jedan Albanac koji zna naše riječi". Nagađa se kako se u Crnu Goru vratio kako bi našao prikladnu nevjestu za svoje sinove, od kojih najmlađi ima 17, a najstariji 24 godine.

Pročitajte više