Zvijezda iz izolacije poslala poruku u vezi koronavirusa i oduševila obožavatelje

Screenshot: BBC

ZVIJEZDA serije Doctor Who Jodie Whittaker, koja tumači lik 13. doktora, putnika kroz prostor i vrijeme, poslala je obožavateljima ove kultne serije hitnu poruku u vezi s pandemijom koronavirusa. Ona se javila iz izolacije u odjeći koju nosi u seriji i po kojoj je prepoznatljiva, a u snimci koju je objavila na službenom profilu serije na Twitteru obraća se obožavateljima u stilu svog lika, piše CNN.

"Ako gledate ovo, Tardis mora da je detektirao porast psihičkih signala od negdje u prostoru i vremenu. Mislim da bi netko negdje mogao biti malo zabrinut. Ja sam zapravo u samoizolaciji ili kako ja to volim reći, skrivam se od vojske Sontaranca. Ali zadržite to za sebe. A sada, evo što ja radim u zabrinjavajućoj situaciji. Pod jedan, trebate zapamtiti da ćete proći kroz ovo i da će sve biti u redu. Čak i ako djelujte nesigurno, čak i ako ste zabrinuti, tama nikad ne prevladava", kaže Whittaker u snimci.

Prva žena koja se našla u ulozi doktora poslije više od pet desetljeća postojanja serije savjetuje svoje obožavatelje sačuvati svoj smisao za humor ako mogu i zapamtiti da budu ljubazni, što je jedan od savjeta koji je njen prethodnik, Peter Capaldi, ostavio njoj kao uputstvo.

"Pričajte šale. Čak i one loše. Posebno one loše. Ja sam briljantna u lošim šalama. Treće, budite ljubazni. Ljubazniji nego što ste bili jučer, a znam da ste jučer bili superljubazni. Pazite jedni na druge, jer niste jedino vi zabrinuti. Pričanje će pomoći, povjeravanje će pomoći. Brinite o svojim prijateljima, susjedima, ljudima koje jedva poznajete, o članovima svoje obitelji. Jer na kraju krajeva, svi smo mi obitelj", priča ona.

Na kraju Whittaker ističe da trebamo vjerovati znanosti i razmišljati pozitivno.

"Slušajte znanost i slušajte doktore, može? Oni vam čuvaju leđa. I pod pet, ostanite jaki, ostanite pozitivni. Možete vi ovo, a ja ću vas vidjeti uskoro", završava ona.

Snimku je za manje od jednog dana pogledalo više do 251.000 ljudi, a obožavatelji ju ne prestaju dijeliti na društvenim mrežama, hvaleći ovaj potez televizije BBC.

Serija Doctor Who, koja se emitira već 57 godina i koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduže emitirana znanstveno-fantastična serija, prvo je stekla obožavatelje u Velikoj Britaniji, a onda i u cijelom svijetu. Snimanje je prekinuto 1989., na 16 godina, da bi 2005. serija bila obnovljena i od tada su lik doktora, putnika s planete Gallifrey koji pomaže u rješavanju misterija širom univerzuma, tumačili Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith i Peter Capaldi, dok je Jodie Whittaker upisana u povijest kao prva žena koja se našla u ovoj ulozi.

Pročitajte više