Glumac Sam Neill o borbi s rakom krvi: Dobro sam, bolest je sada u remisiji

Foto: Epa

ZVIJEZDA Jurskog parka, 75-godišnji glumac Sam Neill oglasio se na Instagramu nakon što je u svojim memoarima Did I Ever Tell You This otkrio da se liječi od raka krvi, koji je u trećem stadiju. Glumac je sada otkrio da se osjeća dobro. 

Neill kaže kako "uspješno vodi bitku s rakom" i da se polako sprema za povratak na posao. "Pozdrav svima, živ sam i dobro sam, u remisiji sam već osam mjeseci i dobro se osjećam. Uskoro se vraćam na posao i veoma se radujem tome. Počinjemo sa snimanjem adaptacije romana Apples Never Fall u roku od tjedan dana", rekao je Neill putem Instagrama. 

"Stvar je u tome što sam knjigu pisao dok sam bio na liječenju. Nisam je planirao pisati, ali trebalo mi je nešto što ću raditi dok prolazim kroz terapiju. U knjizi sam spominjao borbu s rakom i to kako sam navikao ići na posao, ali tada nisam mogao zbog bolesti. Zato sam napisao knjigu", dodao je glumac. 

"Knjiga je vrlo dobro prošla kod publike i drago mi je da su ljudi uživali, ali ne brinite, ja sam dobro", rekao je Neill.

Napisao je da umire

Podsjetimo, u intervjuu za The Guardian, promovirajući knjigu, rekao je: "Stvar je u tome da sam ja varalica. Koja možda umire."

"Možda ću morati ovo ubrzati. Došao sam do trenutka kada ništa ne radim, a ja sam navikao raditi. Volim raditi. Volim ići na posao. Volim biti s ljudima svaki dan i uživati u ljudskom društvu i prijateljstvu i svim tim stvarima. I odjednom sam ostao uskraćen za to. I pomislio sam: 'Što ću učiniti?'" rekao je. 

Kaže da je potražio liječničku pomoć nakon što je primijetio da ima kvrge na vratu dok je bio na reklamnoj turneji za film Jurassic World Dominion. Glumac je za BBC također rekao da je imao "okrutnu vrstu agresivnog" non-Hodgkinovog limfoma.

Knjigu je počeo pisati, kaže, kako bi mu odvukla pozornost i dala mu "razlog da preživi dan". U memoarima se osvrće na svoju 50 godina dugu karijeru i iznenadnu bolest. 

Pročitajte više