Zvijezda Južnog vetra nije mogla vjerovati koga vidi među publikom u Puli

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

ZVIJEZDU filma Južni vetar, srpskog glumca Miloša Bikovića, oduševio je jedan vremešni obožavatelj kojeg je ugledao među mnogobrojnom (uglavnom mlađahnom) publikom na filmskom festivalu u Puli.

"Miloš je rekao da zaustave kombi jer mu je bilo jako simpatično što među svom tom publikom stoji i jedan djed sa štapom. Kad mu je prišao, djed je objasnio da je iz Zagreba došao vidjeti upravo njega i poklonio mu bocu vina. Miloša je to toliko dirnulo da ga je pozvao s njima na proslavu nakon premijere, a djed je to s ushićenjem prihvatio", ispričao je izvor za srpski Blic.

Slično iskustvo doživio je i režiser filma, Miloš Avramović.

"Atmosfera na projekciji u Puli je bila fenomenalna. Predivna večer, super energija i fanovi, za koje sam siguran poslije reakcija, da smo ispunili njihova očekivanja. Ta dobra atmosfera se prenijela na ulice Pule, kroz opće veselje i druženje s fanovima. Za mene je bio nevjerojatan moment kada sam ispred Arene shvatio da su ljudi dolazili na premijeru iz Engleske, Njemačke, a najdirljiviji moment je bio stariji bračni par koji je zapucao iz Niša, bez karte, u nadi da će nekako ući i pogledati film. Moji prijatelji su ih primijetili, odmah smo ih uveli i čak smjestili u ložu, pored nas. Gospođa je zaplakala od sreće. Za mene su to nevjerojatno divne stvari zbog koji se sav trud i muka isplate i zbog kojih vrijedi raditi ovaj posao", ispričao je Avramović.

U Puli je održana svjetska premijera nastavka filma Južni vetar, pod naslovom Južni vetar 2: Ubrzanje, a projekcija je izazvala nevjerojatan interes publike.

"Narko-boss Petar Maraš koristi sve prednosti novostečenog statusa nedodirljivog vođe srpskog podzemlja pod zaštitom same države. U želji da proširi i ozakoni posao, nezakonito stečeni novac ulaže u legalne poslove. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vjernim Baćom odlazi u istočnu Srbiju. Tamo saznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu", stoji u najavi filma iza kojeg stoji redatelj Miloš Avramović.

Pročitajte više