Slavna glumica o davanju mita za upis kćeri na faks: Da nisam, bila bih loša majka

Foto: EPA

GLUMICA Felicity Huffman prvi put je progovorila o skandalu oko upisa na koledž Operation Varsity Blues koji je, nakon što je javnosti otkriven 2019., rezultirao 11-dnevnom zatvorskom kaznom. Naime, Huffman je osuđena na dva tjedna zatvora, a odslužila je 11 dana, jer je platila 15.000 dolara kako bi falsificirala prijemni ispit svoje starije kćeri za sveučilište, u sklopu velikog korupcijskog skandala na američkim sveučilištima.

Glumica, koja je postala svjetski poznata ulogom u seriji Kućanice, priznala je krivnju, odnosno da je platila 15.000 dolara osobi iz tvrtke specijalizirane za pripremu testova SAT za upis na američka sveučilišta, kako bi popravila rezultate svoje starije kćeri.

Radi se o najvećoj prevari vezanoj uz upise na sveučilišta u američkoj povijesti, a glumica Lori Loughlin bila je još jedna holivudska zvijezda koja je također uhićena i osuđena na dva mjeseca zatvora zbog svog sudjelovanja u prevari.

"Osjećala sam se kao da svojoj kćeri moram dati priliku za budućnost. I s obzirom na to da je u pitanju bila budućnost moje kćeri, to je značilo da sam morala prekršiti zakon", rekla je Huffman u intervjuu za ABC7. Huffman je dodala da joj je William "Rick" Singer, vođa cijele prevare, bio preporučen i da je kasno shvatila da njegovi planovi uključuju bilo kakvu ilegalnu aktivnost.

"Nakon godinu dana počeo je govoriti: 'Vaša kći neće upisati niti jedan od koledža koje želi.' I ja sam mu vjerovala. I tako, kada je polako počeo predstavljati zločinački plan, činilo se kao da je to moja jedina opcija da svojoj kćeri pružim budućnost. Činilo mi se da bih bila loša majka da to nisam učinila", rekla je glumica.

Pročitajte više