Zvijezda "najgore Netflixove serije" kaže da se slaže s kritičarima: Puna je klišeja

Foto: Press

LUCAS BRAVO, jedan od glavnih glumaca Netflixove hit serije Emily in Paris, koja je izazvala mnoštvo reakcija, prokomentirao je kritike na račun serije te priznao da se - slaže s njima.

"Mislim da su na neki način u pravu", rekao je Bravo za Cosmopolitan o bijesnim Francuzima koji smatraju da serija širi predrasude o njihovoj zemlji.

"Prikazujemo klišeje i prikazujemo jednu jedinu viziju Pariza. Pariz je jedan od najraznolikijih gradova na svijetu. U Parizu imamo toliko načina razmišljanja, toliko različitih nacionalnosti, toliko različitih kvartova. Čitav život ne bi bio dovoljan da saznaš za sve što se događa u Parizu. To je čitav jedan svijet u gradu", objasnio je francuski glumac koji u seriji glumi lik Gabriela, Emilynog susjeda u kojeg se Amerikanka tijekom serije zaljubi.

"U jednom trenutku, ako želite ispričati priču o Parizu, morate odabrati kut", dodao je. 

"Morate odabrati viziju. Francuski kritičari nisu razumjeli činjenicu da je to samo jedna vizija. Oni kažu: 'Oh, ovo nije ono što Pariz jest.' Naravno. Pariz je mnogo stvari", poručuje on.

Dodao je i da na seriju treba gledati kao na oblik eskapizma u teškim vremenima pandemije koronavirusa. 

"Stvarnost je toliko gruba ovih dana, prošli smo kroz tako teška vremena... Serija je živopisna i smiješna. Ljudima je trebalo nešto da jednostavno pobjegnu", smatra on te dodaje da serija šalje dvije vrste poruka - jednu ljudima koji su bili u Parizu i koji su, smatra on, nakon serije pomislili: "Ovo me pomalo rastužuje..." te drugu ljudima koji nikad nisu bili u Parizu i koji su nakon serije poželjeli istog trenutka otputovati u taj grad.

Mnoštvo kritika na seriju koju su najavljivali kao pariški Seks i grad

Serija Emily in Paris prati Amerikanku Emily koja život u Chicagu ostavlja zbog posla u jednoj francuskoj marketinškoj tvrtki. Kada stigne u Pariz, Emily istražuje sve što grad nudi te pronalazi nove prijatelje, kulturu i ljubav. 

Međutim, glamurozna serija našla se na udaru kritika zbog načina na koji je prikazala Parižane. Mnogi smatraju da je scenarij prepun klišeja i stereotipa, a neki su otišli toliko daleko da su je nazvali "najgorom Netflixovom serijom".

"Emily u Parizu je tako bolno i neugodno gledati. Doslovno ništa nije realno, od toga kako njezin posao funkcionira do toga da je glavni lik toliko iritantan da ju je nemoguće gledati", "Emily u Parizu nema nikakvog smisla, puna je klišeja i daje lošu viziju Pariza i Parižana", "Emily je Amerikanka koja je glasna i pretjerano ljubazna, dok su Francuzi etiketirani kao zlobni i smatraju ih lijenima", "Mogu s ponosom izvijestiti da je Emily u Parizu najgora Netflixova originalna serija", samo su neki od komentara na Twitteru.

Ipak, ima i onih koji smatraju da je Netflixova serija (koja je dijelom i zbog kritika postala serija o kojoj se trenutno najviše govori) upravo ono što svijetu trenutno treba.

Direktorica časopisa Oprah Arianna Davis zaključila je: "Emily u Parizu je toliko loša da je dobra... Upravo ona vrsta zastarjelog nerealnog bijega koji nam treba upravo sada", napisala je.

 

Pročitajte više