Zvijezda Pune kuće platila mito da upiše kćer na faks, nju više zanima bloganje

Foto: Instagram

GLUMICE Lori Loughlin i Felicity Huffman među optuženima su da su platile mito posrednicima kako bi se njihova djeca upisala na prestižna sveučilišta. Kćerka Lori Louglin, YouTube zvijezda Olivia Jade, sad se našla na udaru kritika na društvenim mrežama.

19-godišnja kćerka zvijezde Pune kuće i dizajnera Mossima Giannullija počela je pohađati predavanja na Sveučilištu južne Kalifornije prošle godine.

Njezini roditelji optuženi su u utorak da su navodno platili 500 tisuća dolara kako bi Oliviju upisali na Sveučilište. Imaju i 20-godišnju kći Isabellu koja također pohađa USC.

Tinejdžerica, koja se na društvenim mrežama predstavlja kao Olivia Jade, odmah se našla na udaru kritika, a mnogi su je optužili da je nekom studentu uzela mjesto na fakultetu.

Neki su također doveli u pitanje Olivijinu predanost školovanju nakon što se prošle godine suočila s kritikama zbog toga što je izjavila da joj "doista nije stalo do škole", ali da želi iskusiti "dane igre i zabave", prenosi Daily Mail.

"Ne znam koliko ću nastave pohađati", objavila je na YouTubeu prvog dana fakulteta lani. "Nije me baš briga za školu, kao što vi znate", poručila je u tom videu, između ostalog.

Nekoliko dana kasnije morala se ispričati, a mnogi su je nakon toga nazvali neukom i razmaženom.

Svoj kratki boravak na USC-u, 19-godišnjakinja je i unovčila. Njezin Instagram račun prepun je sponzoriranih objava, koje dijeli sa svojih više od 1,3 milijuna pratitelja. Na YouTubeu pak ima 1,9 milijuna pretplatnika, a neke od snimaka pokazuju i njezin studentski život.

Prošli mjesec na Twitteru dala je do znanja da preferira snimanje videa više nego školu. "YouTube će mi uvijek biti prva strast. Obećavam da bi radije snimala 24/7 nego sjedila 6 sati na nastavi. No obrazovanje mi je također super bitno pa vam hvala za strpljenje...", napisala je.

Olivijini roditelji dvoje su od 50 roditelja i trenera optuženih u utorak da su platili mito posrednicima kako bi se njihova djeca upisala na prestižna sveučilišta, uključujući Georgetown, Stanford, UCLA, USC, Yale i neka druga.

Roditelji su plaćali mito u iznosu do 6 milijuna dolara kako bi svoju djecu odveli u te elitne škole, a u mnogim slučajevima djeca uopće nisu bila svjesna da su njihovi roditelji platili mito.

U optužnici, tužitelji tvrde da su Loughlin i njezin suprug pristali platiti mito u ukupnom iznosu od 500.000 dolara u zamjenu za to da njihove dvije kćeri budu određene kao rekruti Sveučilišne ekipe, što im je uvelike ulakšalo upis.

Protiv Williama Singera, koji je bio na čelu mreže, podignute su četiri optužnice, između ostalog za iznuđivanje i pranje novca. Očekuje se da će danas popodne priznati krivnju.

Pročitajte više