Brian Cox: Cijela "woke" kultura je grozna, to je kultura posramljivanja

Foto: Profimedia

GLUMAC Brian Cox, zvijezda serije Succession, dao je otvoreno mišljenje o "woke" kulturi tijekom podužeg intervjua s voditeljem Piersom Morganom u utorak. Gostujući u emisiji Piers Morgan Uncensored, Cox je izrazio svoj prijezir prema onome što navodi da je trend vođen društvenim medijima.

“Mislim da društvene mreže ne pomažu. To ometa, a ne pomaže. Mislim da previše spremno ukazuje na nedostatke. I cijeli "woke", ono o čemu smo prije govorili, cijela "woke" kultura je doista grozna, to je kultura posramljivanja", rekao je Cox.

"Ne znam odakle dolazi. Tko su arbitri ove sramote? I jako ih je teško odrediti, a pokazalo se da je to obično hrpa milenijalaca. Pretpostavljam da na neki način vjerojatno govore: 'Pa svi ste zeznuli pa bismo mogli učiniti nešto u vezi s tim.' Ali to je iz krivog principa. Dolazi s krivog mjesta", dodao je glumac koji je nedavno još jednom nominiran za Emmyja za ulogu Logana Roya u Successionu.

Cox je ranije ove godine govorio o cenzuri romana Roalda Dahla kao o "sramotnom" nusproizvodu "woke kulture", te je stao uz J.K. Rowling nakon što je "nepravedno proglašena transfobičnom". Glumac je također prošle godine u razgovoru s Piersom Morganom kulturu otkazivanja nazvao nekom vrstom "fašističkog makartizma" potaknutog "licemjerjem".

"Smatram da je cijela stvar potpuno licemjerna. Nisam religiozan, ali postoji nešto u Bibliji što kaže: 'Neka on ili ona bez grijeha prvi baci kamen' i čini se da ima puno bacanja kamenja. I to je poput virusa", rekao je tada Cox.

Pročitajte više