Zvijezda Tiger Kinga tvrdi da je njezin "preminuli" suprug pronađen živ

Screenshot: Netflix

NAKON nevjerojatnog obrata zvijezda Netflixove true crime serije Tiger King Carole Baskin tvrdi da njezin bivši suprug ipak nije mrtav.

Njezin nestali bivši suprug Don Lewis navodno je pronađen živ u Kostariki, ali otkriće je tek sada postalo viralno - više od godinu dana kasnije. Tijekom intervjua u studenom 2021. za ITV-jev talk show This Morning Baskin je otkrila da je njezin bivši, koji je 2002. zakonski proglašen mrtvim nakon što je nestao nekoliko godina ranije, zapravo živ i zdrav.

Međutim Baskin je rekla za The Post da nije bila svjesna navodnog otkrića sve do emitiranja druge sezone serije u studenom 2021. Aktivistica za prava životinja tvrdila je u ponovno objavljenoj snimci ITV-ja da je ministarstvo domovinske sigurnosti bilo u kontaktu s njezinim bivšim suprugom.

"Jedna od zaista uzbudljivih stvari koje su proizašle iz Tiger Kinga 2 je da su prikazali pismo iz ministarstva domovinske sigurnosti u kojem stoji da je specijalni agent došao do šerifovog detektiva Georgea Jorgea Fernandeza, što znači da se ovo moralo dogoditi nakon 2002., jer domovinska sigurnost nije ni postojala do 2002.”, rekla je tada.

"Rekli su da je moj muž Don Lewis živ i zdrav u Kostariki. A ipak se sva ova drama napravila oko toga da ja imam nešto s njegovim nestankom", dodala je Baskin. 

Baskin tvrdi da se nakon nestanka nikad nije čula sa suprugom

Lewis je nestao 1997. u dobi od 59 godina i danas ima 84 ako su tvrdnje njegove bivše supruge točne, premda se nikad nije oglasio kako bi opovrgnuo glasine o vlastitoj smrti. 

"Ne znam kako to da domovinska sigurnost kaže da je živ i zdrav u Kostariki, ali drago mi je to čuti. Nisam mislila da je sposoban sam sebe uzdržavati. Odnio je oko milijun dolara u Kostariku, pristala sam na to kako bi si mogao dokazati da može živjeti samostalno", rekla je Baskin za ITV.

U prvoj sezoni Netflixove dokumentarne serije, koja je premijerno prikazana na vrhuncu pandemije koronavirusa 2020., Baskin je otkrila da je njezin bivši suprug misteriozno nestao 1997. U vrijeme njegova nestanka njih su dvoje bili u braku, a Baskin je tvrdila da se više nikada nije čula s njim.

 

Nakon što je Baskin podijelila svoju priču u seriji koja prikazuje iskušenja i nevolje zatvorenog čuvara velikih mačaka Josepha Maldonada-Passagea, poznatog kao Joe Exotic the Tiger King, mnogi ljudi su mislili da Baskin ima neke veze s nestankom bivšeg supruga. Neki su čak pokrenuli teorije zavjere, uključujući neutemeljenu tvrdnju da je bila upletena u zavjeru plaćenog ubojstva.

Joe Exotic tvrdi da je Baskin svog bivšeg supruga bacila tigrovima

Joe Exotic, koji sada služi 21-godišnju kaznu jer je angažirao ubojicu da ukloni Baskin, također je tvrdio da je aktivistica za prava životinja svog bivšeg supruga bacila tigrovima u Big Cat Rescueu. Sada je njegov odvjetnik odbacio nove tvrdnje.

"Tijekom snimanja Tiger Kinga uloženi su detaljni napori da se pronađe Don Lewis. Svi su propali. On nije živ. Izvješće Carole Baskin iz 2021. bilo je nepotkrijepljena tvrdnja. Ponovno se objavljuje kao da je istinito. Priča o Tiger Kingu puna je laži, namještanja i zabluda. Još uvijek čekamo saslušanje za Joeovo oslobođenje. Laži i namještaljke su navedene u njegovom zahtjevu za novo suđenje", objavio je njegov odvjetnik John M. Phillips na Facebooku.

Baskin nije bila dio druge sezone Tiger Kinga i progovorila je o svom prijeziru prema priči koju je pokrenuo Netflix, koja tvrdi da je imala veze s Lewisovim nestankom.

"Rekla sam im da izgube moj broj. Prevari me jednom, sram te bilo, prevari me dvaput, sram me bilo", rekla je Baskin za Page Six u svibnju 2021. godine, šest mjeseci prije nego što je druga sezona objavljena.

"Druga sezona, kao što je očekivano i naznačeno u traileru, nastavlja činiti sve što može kako bi lažno uvjerila gledatelje da je Carole bila umiješana u nestanak Dona Lewisa", rekli su njezini odvjetnici za Los Angeles Times 2021. godine.

Pročitajte više