Zvijezde predvođene Gal Gadot objavile pismo podrške Izraelu: Ovo je terorizam

Foto: EPA

Holivudske zvijezde, među kojima su Gal Gadot, Jamie Lee Curtis, Chris Pine, Mayim Bialik, Liev Schreiber, Amy Schumer, Michael Douglas, Jerry Seinfeld, Helen Mirren i Debra Messing, objavile su otvoreno pismo podrške Izraelu nakon napada Hamasa. Stotine ljudi zaposlenih u industriji filma i zabave potpisale su otvoreno pismo, koje je objavila organizacija Creative Community For Peace.

U tom pismu industriju zabave poziva se da progovori protiv Hamasa i podrži Izrael te da se suzdrži od dijeljenja dezinformacija o ratu. Ističe se da je potrebno učiniti sve što je u njihovoj moći da se terorističku organizaciju potakne da vrati nedužne taoce njihovim obiteljima. Pismo dolazi kao odgovor na Hamasov napad na Izrael.

"Srce me boli zbog izgubljenih života i uništenih obitelji. Molim za sve koji su bili pogođeni Hamasovim terorizmom i brutalnošću. I nadam se da svijet ostaje nepokolebljiv u podršci izraelskom narodu", kazala je Gal Gadot.

"Nakon barbarskog ubojstva više od 1200 Izraelaca mi u holivudskoj zajednici i diljem svijeta moramo stati uz Izrael dok se brani od terorističkog režima u Gazi, koji teži uništenju Izraela", rekao je Haim Saban, izraelsko-američki medijski mogul i investitor.

Što piše u pismu koje su potpisale stotine zvijezda?

U pismu piše da je "noćna mora koje su se Izraelci pribojavali desetljećima postala stvarnost". "Hamas je ubijao i otimao nedužne muškarce, žene i djecu. Otimali su i ubijali dojenčad i starce. Silovali su žene i sakatili njihova tijela. Paradirali su s njihovim tijelima po ulicama i društvenim mrežama. Kukavički su napali glazbeni festival unoseći smrt i razaranje u događaj koji slavi prijateljstvo i ljubav", piše u pismu.

"Ovo je terorizam. Ovo je zlo. Nema opravdanja ni racionalizacije za Hamasove postupke. Ovo su barbarski teroristički akti koje svi moraju osuditi. Oni su teroristička organizacija čiji vođe pozivaju na ubijanje Židova posvuda", dodaje se. Organizacija Creative Community For Peace pozvala je kolege u industriji zabave da progovore protiv Hamasa.

>> Od Biebera do The Rocka: Svjetski celebovi prekinuli šutnju o ratu u Izraelu

"Dok Izrael poduzima potrebne korake za obranu svojih građana u nadolazećim danima i tjednima, društvene mreže preplavit će orkestrirana kampanja dezinformiranja koju predvodi Iran. Pozivamo sve da se sjete užasnih slika koje su stigle iz Izraela i da ne pojačavaju ni nasjedaju na njihovu propagandu", navodi se u pismu.

"Naše su misli sa svima onima koji proživljavaju nesagledive razine straha i nasilja i nadamo se danu kada će Izraelci i Palestinci moći živjeti jedni pored drugih u miru", dodaju na kraju.

Ovo je prva velika reakcija industrije koja je uslijedila nakon mnoštva objava pojedinih slavnih osoba na društvenim mrežama.

Pročitajte više