Zvijezdu Ludih 70-ih četiri žene tuže za silovanje, umiješani i scijentolozi

Foto: YouTube/Instagram

GLUMAC Danny Masterson, koji se proslavio ulogom u seriji "Lude sedamdesete", još se jednom spominje kao zlostavljač, ali i silovatelj - ovoga puta na sudu. Četiri žene tužile su ga i detaljno opisale kako ih je drogirao, silovao, a onda uz pomoć Scijentološke crkve na sve načine, od kojih su neki prilično bizarni, pokušao ušutkati.

Dvije Dannyjeve bivše djevojke, Chrissie Bixler i Bobette Riales, te dvije neimenovane djevojke tužile su glumca, a detalje je objavio portal The Blast. "Kad su te žene odlučile prijaviti Mastersonove zločine, optuženi su se udružili i sistematično ih maltretirali, ugrožavajući privatnost njih i njihovih obitelji te im, u namjeri da ih ušutkaju, namjerno prouzročili emocionalni stres", stoji u tužbi.

Osim glumca, optuženi su Scijentološka crkva i njezin poglavar David Miscavige. Masterson je, naime, dugogodišnji član sekte u koju je pokušao uvući i svoje bivše djevojke.

Chrissie Bixler tvrdi da ju je na dnevnoj bazi prisiljavao na spolne odnose te da je postajao nasilan kad bi to pokušala odbiti. Jednom ju je prilikom, kaže, golu vukao po sobi i ozlijedio je. U Scijentološku crkvu je ušla po njegovoj naredbi, a kad se tamošnjem zaposleniku požalila na Dannyjevo ponašanje, rečeno joj je da ga "mora zadovoljavati", a ako to ne učini, "dogodit će se strašne stvari".

Tako je i bilo - nakon što je prijavila dečka za nasilje, pas joj je, tvrdi Chrissie, misteriozno umro. Obdukcija je pokazala da je uzrok nerazjašnjena trauma. U tužbi stoji i da ju je ovog lipnja slijedio automobil te ju je naposljetku izbacio s ceste, a jedan glumčev prijatelj prijetio joj je da će, ako ustraje u tužbi, objaviti njezine gole fotografije.

Bobette Riales, pak, tvrdi da je, nakon što je prijavila Mastersona 2017. godine, za nju počeo pravi pakao. U tužbi tvrdi da su je slijedili, špijunirali, prekopavali joj po smeću, razbili prozor na sobi njezina 13-godišnjeg sina... I nju je, tvrdi, drogirao i silovao, a kad je to prijavila Scijentološkoj crkvi, rečeno joj je da "je ne može silovati netko s kim je u vezi".

Slična svjedočenja dale su i druge dvije djevojke, ali glumac je ustrajan u priči da je sve izmišljotina zbog slave i novca. "Neću se s bivšom djevojkom boriti preko medija, kao što to ona čini protekle dvije godine. Pobijedit ću je na sudu i tome se veselim jer će javnost napokon vidjeti kakva je. A jednom kad ova tužba bude odbačena, ja ću tužiti nju zbog štete koju je načinila meni i mojoj obitelji", poručio je preko odvjetnika Danny Masterson.
 

Pročitajte više