Zvijezdu Parazita prije smrti istraživali zbog droge, pokušavao dokazati da je nevin

Foto: Press

LEE SUN-KYUN (48), glumac iz filma Parazit, pronađen je jutros mrtav u svom automobilu u Seulu. Lee je prije smrti bio pod istragom zbog upotrebe droga, a o tome su sada objavljene nove informacije. Naime, glumca je policija istraživala zbog navoda o uzimanju marihuane i praha za koji je njegova tužiteljica, hostesa u luksuznom baru, rekla da je ketamin. Droga je, kako je tvrdila, uzeta u njezinoj kući.

Nakon što su krajem listopada objavljene vijesti o službenoj istrazi o njegovoj navodnoj uporabi droga, on je izbačen iz velikih projekata, uključujući televizijsku seriju No Way Out, koja se počela snimati tog mjeseca.

Izbačen iz projekata

Produkcijska kuća zadužena za snimanje serije dala mu je otkaz nakon što je policija rekla da bi im trebao uzorak njegove kose za testiranje na droge, izvijestili su lokalni mediji. Producentska kuća tada je obavijestila svu filmsku ekipu da će snimanje biti odgođeno zbog toga što moraju reorganizirati glumce.

>> Parazita mnogi smatraju jednim od najboljih filmova ikad. Ušao je u filmsku povijest

Njegova tri pojavljivanja u policijskim postajama radi ispitivanja bila su vrlo popraćena i dospjela na naslovnice. Njegov odvjetnik je nakon posljednjeg ročišta 23. prosinca zatražio da se svako daljnje ispitivanje obavi u četiri oka, zbog prevelike pozornosti.

Htio je ići na detektor laži da dokaže da je nevin

Lee je inzistirao da nije svjesno uzimao ilegalne droge te je prošao toksikološke testove. Tražio je i da ide na detektor laži kako bi se procijenilo govori li istinu. Optužen je da je u više navrata koristio ketamin, marihuanu i psihodelike, no tvrdi da ga je hostesa prevarila, a zatim pokušala ucijeniti.

"Želim se još jednom svima ispričati. Na sva pitanja ću odgovoriti iskreno. Ona (hostesa) me prevarila. Nisam znao da su ono što mi je dala ilegalne supstance", rekao je 28. listopada u policijskoj postaji. Podnio je prijavu protiv te žene, tvrdeći da je iznuđivala 350 milijuna wona (oko 240 tisuća eura). 

 

No priznao je da je kroz slamku ušmrkao prah i da se s hostesom sreo četiri puta. Tvrdio je da je mislio da je u pitanju smrvljena tableta za spavanje.

Južna Koreja, poput mnogih azijskih zemalja, ima izuzetno stroge zakone protiv upotrebe droga. Onima koji prodaju ili kupuju marihuanu prijeti kazna zatvora od najmanje godinu dana. Oni koji je konzumiraju mogu biti osuđeni do pet godina zatvora ili novčano do 37.600 dolara.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć: Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)
Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)
Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Pročitajte više