Kako uljepšati život frendici koja je tek rodila

Foto: Instagram/WeHeartIt

KADA sam rodila, većina mojih frendica još uvijek nije bila ni u ozbiljnim vezama. O bebama nisu znale ništa osim da plaču i spavaju. Ne mogu ih kriviti, već im mogu samo zahvaliti jer su bez obzira na strah od tih malenih stvorenja učinile stvari koje su mi jako olakšale život.
Frendica vam je rodila, no ne znate kako pomoći? Čak i ako nemate dijete i ne znate kako s bebama, nema veze. Postoji mnogo načina kojima frendici možete olakšati život i bez toga.

Ovako možeš pomoći frendici:

1.    Kuhanje

Moje tri prijateljice dogovorile su se da će mi olakšati život pripremom toplih obroka svaki dan. Naravno, bila bih presretna i da su me spasile od kuhanja tek jedan dan tjedno, a ovako sam se osjećala poput kraljice. Neopisiv je osjećaj kada u prvim danima nakon poroda možeš svoje vrijeme posvetiti samo toj malenoj mrvici.

2.    Kupovina

S obzirom na to da sam rodila deset dana prije termina, neke stvari su ostale nedovršene. Sitnice koje sam još planirala kupiti, detalji kod kuće koje sam htjela srediti. Dragi im je bez moga znanja dok sam bila u bolnici prepustio kupovinu. Osim što me dočekao pun frižider i cvijeće na stolu, bebina soba je izgledala poput onih iz kataloga o kakvima maštate. Sve s mog popisa je bilo kupljeno, sve bebine stvarčice oprane i posljednje zrnce prašine istrijebljeno.

3.    Čuvanje starijeg djeteta

Ovo ti posebno znači kad znaš koliko se frendice plaše djece. U nekoliko navrata jedna od njih je pokupila starijeg klinca i krenula u istraživanje grada. Lunapark, zoološki, igraonica na kraju grada i skoro svaka slastičarnica nisu joj nimalo teško pali. Čak mi se činilo da ju je upravo Luka malo vratio u djetinjstvo, jer se uvijek iz takvih avantura vraćala s osmijehom od uha do uha.

4.    Odlazak u šetnju

Možda vam se čini smiješno, ali kada si nekoliko dana sam s klincima u stanu, šetnja s frendicom i poštena trač partija u parkiću čine se poput odlaska na najbolje putovanje u životu. Sve što ti treba za usrećiti nekoga malo je tvog vremena.

5.    Čišćenje

Ispočetka mi je bilo jako neugodno kada je prijateljica predložila da mi pomogne u čišćenju. Pa nisam invalid, samo imam malu bebu. Ali dok sam ja klince nahranila, sobe su bile čiste. Dok sam ih uspavala, ostatak doma je blistao.

Drage moje, hvala vam!
 

Pročitajte više