Teddy the Guardian stiže i u bolnice diljem Hrvatske!

Foto: Press

TEDDY THE GUARDIAN, kreatorica Josipe Majić i Ane Burice, maleni simpatični medvjedić mnogo je više od obične igračke. Iza mekih šapica kriju se senzori koji kroz igru prate djetetovu tjelesnu temperaturu, broj otkucaja srca i zasićenost krvi kisikom te informacije u realnom vremenu šalju na mobilnu aplikaciju.

Sama aplikacija je napravljena tako da se parametri na pametnom telefonu prikazuju vrlo jasno i daju razumljivu sliku zdravlja djeteta. Ovaj pametni medo tako će spriječiti plač i izbjeći stres kojem su djeca izložena prilikom liječničkih pregleda.

Teddy the Guardian već se koristi u brojnim bolnicama u Velikoj Britaniji i SAD-u, a sada će se zahvaljujući akciji „Svi za medu“ naći i u 10 bolnica diljem Hrvatske i u dvije u Bosni i Hercegovini.

Izvršni direktor i član uprave Blitz-CineStara Damir Milinić prilikom objave rezultata akcije izjavio je:

„Bila je ovo najveća i najuspješnija humanitarna akcija Blitz-CineStara i Blitz film i video distribucije te smo neizmjerno ponosni na njezin uspjeh! Uz donaciju koju su naše dvije tvrtke osigurale za 12 bolnica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u obliku Teddy The Guardian medicinskih medvjedića te dodatnih potrepština, posebno se zahvaljujemo kino posjetiteljima koji su sudjelovali u akciji SVI ZA MEDU, kao i partnerima akcije, tvrtkama Podravka, SimBex, Hrvatski Telekom d.d., Tehnomarket i Eksa grupa, koji su je nesebično podržali svojim donacijama, jer bez svih njih ovaj jedinstveni projekt ne bi bilo moguće realizirati. Nadamo se da će od sada djeci boravak u ovim bolnicama biti puno ugodniji i, naravno, što kraći, a mi zasigurno i u 2015. godini planiramo nastaviti davati naš humanitarni doprinos u regiji.“



Tijekom trajanja akcije od svakog prodanog menija MEDO ZA MEDU odvajalo se 5 kuna/ 1 KM, a od svake prodane ulaznice za film "Medvjedić Paddington" po 1 kuna/ 25 feninga kako bi TEDDY THE GUARDIAN olakšao i uljepšao bolesničke dane djeci koja se liječe u sljedećim bolnicama:

ZAGREB: Dječja bolnica Srebrnjak
VARAŽDIN: Opća bolnica Varaždin
OSIJEK: Klinički bolnički centar Osijek
SLAVONSKI BROD: Opća bolnica "Josip Benčević" - Odjel za dječje bolesti
VUKOVAR: Opća bolnica Vukovar - Odjel za pedijatriju
RIJEKA: Dječja bolnica Kantrida
ZADAR: Opća bolnica Zadar- Odjel pedijatrije
ŠIBENIK: Opća bolnica Šibenik– Odjel pedijatrije
SPLIT: Klinička bolnica Split, Klinika za dječje bolesti
DUBROVNIK: Opća bolnica Dubrovnik - Odjel pedijatrije
MOSTAR: Sveučilišna klinička bolnica Mostar-Odjel za dječje bolesti
BIHAĆ: Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić

Ovom akcijom sakupljeno je 141 886 kn i 1927 KM a partneri akcije donirali su preko 100 000 kn. S prikupljenim novcem će se osim pametnih medvjedića bolnicama osigurati i oprema koja je prijeko potrebna poput preglednih ležaja, oksimetara, digitalnih tlakomjera, balona za reanimaciju, ovlaživača zraka, babyhaler kompleta, malih stolova i stolica, televizora, inhalatora, kada za pranje bolesnika, digitalnih vaga za djecu, fotozaštitne maske za oči, PC i pisač za holter uređaj/EKG, uljne radijatore i naslonjače na razvlačenje. 

Blitz-CineStar i Blitz film i video distribucija bolnicama će pokloniti i uljepšavanje zidova veselim tapetama s likovima iz crtića, DVD playere te po 25 animiranih i dječjih filmova.

Pročitajte više