U 100 sati svog malenog života postao pravi heroj i najmlađi donator organa

Screenshot: Youtube
 
RODITELJI Jess Evans i Mike Houlston prije godinu dana dobili su blizance. Jedan od blizanca, maleni Teddy Houston rođen je s encefalijom, odnosno bez dijela mozga i lubanje i odmah je bilo jasno da beba neće preživjeti. Svjesni činjenice da će mališan biti uz njih tek nekoliko dana, odlučiti su se donirati Teddyjeve organe i tako spasiti živote. S obzirom na to da su s viješću u bebinoj teškoj bolesti bili upoznati od 12. tjedna trudnoće, s vremenom su se pokušali okrenuti pomaganju drugima, te su se upravo zato i odlučili na ovaj korak.
 
Svega tri minute nakon Teddyjeve smrti nekome su bili potrebni njegovi bubrezi i srčani zalisci, te je tako postao najmlađi donator organa u Velikoj Britaniji. 
 
Teddyjev otac, Mike izjavio je kako maleni nije ni svjestan koliko su ponosni na njega. Majka nadodaje kako se nada da će Teddyjeva priča pomoći mnogim roditeljima koji se nađu u toj nezavidnoj situaciji i izgube dijete. Znajući da dio njihovog djeteta živi u nekome za njih je utješna, a uz je taj maleni borac odrasloj osobi sa zatajenjem bubrega spasio život. 
 
Liječnici govore kako je svaka donacija organa inspirativna, pravi čin herojstva, no u ovom slučaju to je ipak bilo nešto posebno. 
 
Iako su liječnici ponudili majci nekoliko oblika za prekid dijela trudnoće, jer većina djece s encefalijom umre tijekom trudnoće ili preživi tek nekoliko minuta nakon poroda, ali to nikada roditeljima nije bila prihvatljiva opcija. Bez obzira radilo se o 10 minuta ili sat vremena sa svojim djetetom, željeli su iskusiti to.
 
Liječnici se nadaju da će ovi roditelji postati uzor mnogima čije obitelji nakon smrti ne dopuštaju doniranje organa iako bi tako mogli spasiti mnoge živote.
 
Jess Evans i Mike Houlston su odlučili pokreti kampanju za prikupljanje novca za dobrotvorne svrhe, "2 Wish Upon a Star", koja ima za cilj poboljšanje usluge za roditelje koji su izgubili bebu. 

Pročitajte više