Adele o postporođajnoj depresiji: Konstantno davanje i davanje, mozak mi je bio kaša

KAD je Adele postala majka 2012. godine, cijeli se njen svijet promijenio. To se događa većini roditelja, naravno, a pjevačica je pronašla način da u riječi pretoči iscrpljujuću i tešku borbu u kojoj se mnoge mogu pronaći. 

Problemi s postporođajnom depresijom te gubitak slobode i prošlog života

U novom intervjuu za Face magazin Adele se otvorila po pitanju problema s postporođajnom depresijom i, iako je svako iskustvo drugačije, njene riječi sadrže univerzalnu istinu koja će odjeknuti kod mnogih drugih mama. 

Još 2017. godine, kada je njezin sin Angelo imao samo 5 godina, a ona je još bila u braku s bivšim suprugom Simonom Koneckim, Adele je na dodjeli Grammyja priznala da je "izgubila velik dio sebe" kad je postala majka. U novom intervjuu pojasnila je ovu tvrdnju.

"Davati, davati, davati, bebi ili malom djetetu, a kad dijete nije u stanju ni je**** razgovarati s tobom, dovede te do toga da ti se mozak pretvori u kašu", objasnila je pjevačica. "Nisi previše stimuliran. Uz to sam dobila i jako tešku postporođajnu depresiju."

Teški trenuci postali su lakši kad je dječak malo odrastao

Nastavila je: "Mislim da je to bilo samo... Ne pritisak, već kakav roditelj želiš biti? Nitko ne želi biti poput svojih roditelja, bez obzira na to koliko sjajni roditelji bili. Naučite kako biti roditelj u hodu. Ili počnete čitati knjige, a ni to nije u redu jer je to tuđi doživljaj i svi su potpuno različiti."

Adele je dalje rekla da joj je nedostajao život koji je imala prije nego što je postala mama, nedostajali su joj prijatelji, hobiji, stvari koje voli raditi bez bebe. No kako je Angelo odrastao, stvari su joj bile znatno lakše. 

"Kako rastu, možete ih svugdje povesti sa sobom i mogu vam reći ako ne uživaju u nečemu, što žele, jesu li gladni ili ih boli trbuh, što god", rekla je za Face. "Puno je lakše kretati se kad stvarno možete komunicirati s njima. Uskoro će navršiti devet godina i sad dolazi do točke u kojoj ima mišljenja."

Pročitajte više