Anonimni kupac glazbene trgovine dječaku s rijetkim sindromom poklonio čuvenu gitaru

DJEČAK po imenu Fallon veliki je fan glazbe, a njegova najveća strast je metal glazba. Fallon boluje od Williamsovog sindroma, rijetkog genetskog poremećaja koji dolazi s nizom razvojnih i fizioloških izazova. Također dolazi s darom ekstremne ljubaznosti i intenzivne ljubavi prema ljudima, što osobe s tim sindromom čini društvenima.

Dirljiva gesta nepoznate osobe

Fallon godinama dolazi u jednu glazbenu trgovinu u Grand Junctionu u Coloradu. Svaki put izabere jednu posebnu gitaru i traži od osoblja dozvolu da odsvira nešto na njoj.

Glazbena trgovina objavila je na svom Facebook profilu divnu priču, podijelivši fotografije Fallona s gitarom i napisavši: "Ovo je Fallon. Tijekom posljednjih nekoliko godina posjećuje našu trgovinu. Njegov zahtjev svaki put je da svira gitaru 'Pantera', odnosno gitaru Dean Dimebag Darrell ML", započinju u objavi.

"Bili smo šokirani što zna neke Dimebagove rifove. Fallon ima Williamsov sindrom i izvrsno znanje i ljubav prema glazbi, a njegov san je bio posjedovati ovu gitaru", prepričali su.

"Prije osam mjeseci, kada je bio u trgovini i svirao, drugi kupac je primijetio Fallona. Toliko ga je ovo ganulo da se kasnije vratio u trgovinu, kupio gitaru i zamolio nas da je damo Fallonu bez otkrivanja njegovog identiteta sljedeći put kada ga vidimo. Međutim, Fallona nismo vidjeli do danas. Bezuspješno smo ga pokušavali pronaći. Danas je njegova obitelj došla u trgovinu i saznali smo da su se preselili u Teksas i vratili se ovog tjedna u posjet. Bilo je prekrasno iskustvo pokloniti Fallonu gitaru iz snova kao dar ljubaznog stranca. Njegova mama briznula je u plač, a Fallon je zablistao od uzbuđenja. Bio je to poseban trenutak. Još uvijek ima dobrih ljudi na ovom svijetu."

Članovi benda Pantera objavili su ovu priču

Ova je priča zanimljiva i s obzirom na povijest Pantere s posebnim gitarama. Dimebag Darrell bio je glavni gitarist Pantere prije nego što se bend raspao. Ubio ga je 2004. poremećeni obožavatelj dok je nastupao na pozornici s drugim bendom, što je šokiralo svijet heavy metala.

Kako je izvijestio Loudwire, Darrell je bio veliki obožavatelj Eddieja Van Halena i bio je oduševljen što ga je upoznao. Eddie Van Halen je na njegovu komemoraciju donio svoju originalnu gitaru sa žutim prugama iz 1979., koju je Darrell toliko volio, da bi bio pokopan s njom, rekavši: "Dime je bio original i samo original zaslužuje original."

Pročitajte više