Biskup rekao djeci da Djed Mraz ne postoji: Roditelji bijesni, Crkva se ispričava

Foto: Shutterstock

RIMOKATOLIČKA biskupija na Siciliji ispričala se roditeljima nakon što je njezin biskup grupi djece navodno rekao da Djed Mraz ne postoji.

BBC piše da je biskup Antonio Staglianò na vjerskom događaju prošloga tjedna također rekao da je Coca-Cola odabrala crveni kostim Djeda Mraza radi promidžbe. 

Izjave biskupa razbjesnile su roditelje, javljaju talijanski mediji. 

U isprici je velečasni Alessandro Paolino, iz biskupije Noto, rekao da je biskup pokušao podcrtati pravo značenje Božića. Također je rekao da su komentari bili usmjereni na isticanje priče o svetom Nikoli, početnoj inspiraciji za lik Djeda Božićnjaka i poznatom po darivanju siromašnih.

"Prije svega, uime biskupa izražavam svoju žalost zbog ove izjave, koja je izazvala razočaranje kod mališana, i želim naglasiti da su namjere monsinjora Stagliana bile sasvim drugačije", rekao je velečasni Paolino u objavi na Facebook stranici biskupije. 

Velečasni Paolino ističe da je biskup želio da djeca "razmisle o značenju Božića", rekavši da je taj datum postao poznat po konzumerizmu.

"Ako svi možemo izvući pouku, mladi ili stari, iz lika Djeda Božićnjaka, to je sljedeće: manje darova za stvoriti i konzumirati i više darova za podijeliti", stoji u priopćenju.

U intervjuu za novine La Repubblica biskup je izjavio da djeci nije rekao da Djed Mraz ne postoji, ali da postoji potreba da se "razluči što je stvarno od onoga što nije".

"Pojavila se činjenica da Božić više ne pripada kršćanima", upozorio je. 

Pročitajte više