Bivša agentica FBI-a upozorila što roditelji školaraca ne bi smjeli raditi

Screenshot: TikTok

TRACY Walder je radila kao službenica CIA-e i specijalna agentica FBI-a. Poslovno iskustvo pomoglo joj je da na najbolji mogući način zaštiti vlastitu djecu, a svoje savjete za roditelje školaraca sada je podijelila na TikToku.

Roditelje je prvo upozorila da osobne podatke djeteta ne ističu na vanjskoj strani školske torbe ili ruksaka.

"Iako je to najbolje što možete učiniti za slučaj da se djetetova torba izgubi, to je pogrešno. Osobne podatke stavite u unutarnju stranu torbe, sa svojom adresom", rekla je.

Upozorila je da osobne podatke, kada su istaknuti na vanjskoj strani, može vidjeti i stranac te zazvati dijete osobnim imenom, što može biti neugodno.

"Također, umjesto da djetetov ili vlastiti broj mobitela napišete na torbu, pokušajte naučiti dijete da ga upamti. Ako ne ide, shvaćam, maloj djeci to može biti teško. Onda i to upišite na unutarnju stranu ruksaka", dodala je.

@theunexpectedspy With the school year quickly approaching, i wanted to share some things i do to keep my kiddo safe! #fbiagent #specialagents #schoolsafety #schoolsafetymatters #schoolsafetyfirst #kidsafetytips #kidsafety ♬ original sound - Tracy Walder

Kako bi uvijek znala gdje su djeca, Walder koristi AirTag, koji je pričvršćen za djetetovu narukvicu. I za kraj, savjetuje da na društvenim mrežama ne objavljujete lokaciju škole djeteta.

"Osobni je izbor hoćete li dijeliti fotografije djece, ali nikad ne znate tko može vidjeti informaciju o lokaciji gdje živi ili gdje pohađa školu. Na internetu se to lako pronađe, ali ne želite taj posao olakšati strancima."

Pročitajte više