Bivši zaručnik J.Lo kćeri uči važnom pravilu: Kad pogriješite, prihvatite udarac

KAD kćeri tinejdžerice Alexa Rodrigueza pogriješe, on želi da to priznaju svojim roditeljima. 48-godišnji umirovljeni igrač bejzbola napravio je puno velikih grešaka. Korištenje droga za poboljšanje performansi naštetilo je njegovom ugledu i koštalo ga, prema procjenama, najmanje 40 milijuna dolara izgubljenih plaća i sponzorskog novca.

Rodriguez je priznao da je koristio nedozvoljene supstance 2009. godine, a od tada se godinama pokušavao iskupiti i popraviti svoju reputaciju. To je značilo da je i sa svojim dvjema kćerima morao biti iskren.

"Kao ocu, transparentnost mi je ključna. Bio sam iskren s njima iako su bile male. Bilo mi je važno da znaju da kada pogriješe, moraju ustati, prihvatiti udarac i učiti iz njega", rekao je za CNBC.

Njegove kćeri sada imaju 15 i 18 godina, a njemu je najvažnije da razviju odnos pun povjerenja i da oko svake greške budu iskrene s mamom i tatom.

"Stvaranje takve atmosfere povjerenja zahtijeva stalni napor. Uključuje puno otvorene komunikacije i taktika, kao što je obiteljsko vrijeme bez uređaja posvećeno razgovorima", dodao je.

Psiholozi se slažu da bi roditelji trebali razgovarati sa svojom djecom o vlastitim pogreškama i kako su iz njih učili, ali i da lekcije moraju biti primjerene dobi. To može pomoći u oslobađanju od tjeskobe, naučiti djecu da nitko nije savršen i modelirati dobro ponašanje preuzimanja odgovornosti za svoje postupke.

"Nerealno je očekivati od djece da nikada neće pogriješiti. U tom slučaju bi se trebali zabrinuti", šali se Rodriguez te poručuje: "Samo se nadajte da će se djeca nakon grešaka moći okrenuti i nešto korisno naučiti."

Pročitajte više