Blogerica objavila fotografiju bazena za djecu, pratitelji ostali šokirani

AUSTRALSKA blogerica i majka sedmero djece Constance Hall podigla je na noge svoje Facebook pratitelje objavom u kojoj je pokazala kupelj koju je njezin muž napravio za njihovo dvorište.

Constance, koja na Facebooku ima više od 1,3 milijuna pratitelja, objavila je fotografiju kupelji i pohvalila supruga koji ju je izgradio za, po njenim riječima, “samo 530 dolara”.

“Uvijek sam željela imati bazen, ali što sam bila starija, to sam postajala svjesnija svojih ograničenja”, napisala je Constance i dodala: ”Naša kuća ima malo dvorište u kojem već imamo jezerce puno riba, no uvijek sam željela nešto u što mogu uskočiti. I evo kupelji!”

Iako je ova objava prikupila više od 34 tisuće pozitivnih reakcija, među skoro dvije tisuće komentara našlo se i mnogo onih koji su blogericu odlučili upozoriti na potencijalne opasnosti.

“Molim te da uvijek paziš da ispustiš vodu iz kupelji kad završite s uživanjem! Ona i jezerce stvaraju mi anksioznost kad znam da malena Raja trčkara okolo po dvorištu”, poručila joj je jedna majka. Naime, najmlađa od sedmero djece je Raja koja je tek nedavno napunila 18 mjeseci.

Druga majka je napisala: “Djeca se toliko brzo utope da je to strašno. Potpuno mi je jasno zašto imamo toliko restriktivne zakone da bismo pokušali zaštititi djecu. Sigurna sam da Constance pazi na Raju, ali trenutak nepažnje i oni samo nestanu.”

Nekoliko drugih pratitelja komentiralo je da je utapanje djece jedna od stvari kojih bi svi roditelji trebali biti svjesni i da je obavezna neprestana kontrola dok su djeca pokraj vode. Jedan od komentatora je posegnuo i za statistikom te naveo da je utapanje vodeći uzrok smrti kod djece u dobi između 1 i 4 godine te da se takva nesreća može dogoditi svakome.

Naravno, mnogo pratitelja stalo je i u Constanceinu obranu te reklo da su sigurni da ona i njezin muž drže stvari pod kontrolom

“Ne vjerujem da njoj netko treba govoriti kako da pazi na djecu i čuva ih. Na kraju, ima dovoljno djece i dovoljno iskustva da zna što radi”, smatra treća žena.

Prema statistikama, utapanje je jedan od vodećih uzroka nehotimičnih smrti među djecom u Australiji. Od ukupno 18 smrtnih slučajeva između 2017. i 2018. godine 67 posto se dogodilo u bazenima.

“Utapanje se događa jako brzo, 20 sekundi i nekoliko centimetara vode je sve što je potrebno da se dijete utopi”, piše na web stranici zaklade Kidsafe koja se bavi prevencijom smrtonosnih nesreća kod djece.

“Opasnost ne vreba samo iz mora, rijeka, jezera i bazena. Svaka manja količina vode poput lonaca, kanti, zdjelica za vodu od kućnih ljubimaca, pa čak i lokvi, može biti opasna.”

Pročitajte više