Bolničarka upozorava na uobičajenu stvar u domu koja može biti kobna za dijete

Foto: Shutterstock

MNOGI roditelji koji kod kuće imaju i kućnog ljubimca znaju da je posudica s vodom najvažnija stvar koja psu ili mački redovito mora biti dostupna. No ono što mnogi od njih ne znaju jest da se u samo 20 sekundi njihovo dijete u toj istoj posudi može utopiti.

Kako je objasnila bolničarka i mama troje djece Nikki Jurcutz, koja na profilu Tiny Hearts Education redovito objavljuje savjete i upozorenja za roditelje, svaki vlasnik kućnog ljubimca ima posudu s vodom u svom domu, ali rijetkima su poznate potencijalne opasnosti naizgled bezopasnog predmeta.

@tinyheartseducation Replying to @dixxxxx51 children can drown quickly and silently. It only takes a few centimetres and 20 seconds. Pet water bowls are a drowning risk, don’t leave your child unattended around one. Move to a safer location if you can. #parentinghacks #drowningrisk #parentingtips #toddlersafety ♬ I Ain’t Worried - Acoustic - OneRepublic

U TikTok videu, koji trenutno ima preko 42 tisuće pregleda i stotine komentara, Jurcutz tvrdi da zdjela vode za kućnog ljubimca može biti smrtonosna u određenim slučajevima. To je objavila kao odgovor na pitanje jedne mame koju je zanimalo može li se njezino dijete utopiti u mačjoj posudici s vodom.

Kako upozorava bolničarka, to je itekako moguće, i to za samo 20-ak sekundi, zbog čega malo dijete nikada ne bismo smjeli ostavljati bez nadzora, pa tako ni u blizini posudice s vodom. Ona kaže da se dijete može utopiti u samo pet centimetara vode.

Pročitajte više