Četiri osobine dobrih majki, prema terapeutkinji

Foto: Pexels

Majčinstvo može biti zahtjevno, ali i predivno iskustvo. Svaki osmijeh ili zagrljaj djeteta čini sve izazove vrijednima. No, nisu svi stvoreni ili spremni za te izazove. Terapeutkinja i majka petero djece, Katherine Agranovich, otkrila je četiri osobine koje ženu čine nevjerojatnom majkom.

  1. Svjesna je svojih slabosti: "Dobra majka svjesna je svojih slabosti, ali iznad svega voli svoju djecu. U stalnoj je potrazi za promjenama koje treba provesti kako bi poboljšala život svoje djece", kaže terapeutkinja za YourTango.
  2. Primjer je u rastu i razvoju: Žena koja neprestano ulaže u svoj osobni razvoj bit će dobra majka, tvrdi Agranovich. "Poboljšanje sebe uzrokuje da se dinamika njezinog kućanstva razvije u miran, skladan tijek. Taj mir i smirenost ulijeva osjećaj sigurnosti u njezinu djecu", pojasnila je.
  3. Udovoljava svojim potrebama i sebično je nesebična: "Dobra majka ruča s prijateljima, bavi se svojim intelektualnim i kreativnim aktivnostima te uživa u svojim hobijima. Uostalom, ona je svoja osoba i njezine potrebe su važne. Sebe doživljava kao ravnopravnog člana kruga ljudi do kojih joj je stalo", navodi terapeutkinja.
  4. Iskrena je i priznaje svoje pogreške: Agranovich ističe da dobra majka uvijek preuzima odgovornost za svoje postupke i pogreške. "Kad viče na svoju djecu, ispričava se. Kad zaboravi na njihovu školsku predstavu, iskreno joj je žao i to kaže, priznajući svoje pogreške. Dovoljno je hrabra da vodi autentične razgovore sa svojom djecom", zaključuje terapeutkinja.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.