Četiri samohrane majke kupile zajedničku kuću: Uštedimo 200.000 kn godišnje

NAŠE odluke u životu treba ograničiti samo naša mašta. Međutim, previše se ograničavamo zbog onoga što drugi misle ili zbog duboko ukorijenjenog odgoja kojem smo bili izloženi.

Četiri žene iz Washingtona su potpuno resetirale svoje koncepte obitelji, prijateljstva i odgoja djece i stvorile urbanu komunu u kojoj su slobodne tragati za srećom na način na koji većina ljudi nikada ne razmišlja.

Holly Harper i Herrin Hopper uvijek su se šalile da će jednog dana živjeti zajedno u Vermontu

No nakon što su se obje razvele, svoju staru šalu počele su shvaćati ozbiljno. "Holly i ja smo rekle, 'Zašto to ne bismo učinile?'", prisjetila se Harper u intervjuu za Today. "Trebao nam je jedan vikend da pronađemo ovu kuću."

Dvije prijateljice pronašle su još dvije neudate žene, Jen i Leandru, i zajedno su kupile kuću od četiri stambene jedinice. Njihov dogovor omogućuje im da uštede novac, a ima i nebrojene prednosti za sve četiri obitelji. "Otkrile smo moć dijeljenja, a naši su se osnovni troškovi smanjili, što nam je omogućilo da uživamo u obilju", napisala je Harper za Insider.

"Ovaj životni konsenzus je dječji raj, s divovskim trampolinom, prostorom za parkour, vrtom, teretanom, TV-om s velikim ekranom i craft studijem", napisala je Harper. "Naša djeca – koja su imala uz sebe prijatelje tijekom karantene i nastave od kuće - napreduju."

Djeca u dobi od 9 do 14 godina međusobno se odnose kao rođaci

Njihov novi suživot pruža im nove poglede na život koje inače ne bi imali. To im daje sjajnu priliku da saznaju više o izlascima, problemima, razvodu, obitelji, seksualnoj orijentaciji, kreativnosti, smrti i pronalaženju radosti.

Također im ne nedostaje društva niti zabave. Život u domu koji su nazvali "Kuća sirene" uvelike je nalik stalnom ljetnom kampu.

Ovaj život je pomogao i četirima majkama da nauče dijeliti

Žene međusobno dijele troškove, automobile, hranu, čuvanje djece, šetnju pasa i zagrljaje. Harper kaže da joj njihov životni konsenzus uštedi preko 200.000 kuna godišnje. "Ne znamo čije su čarape čije... čarape su posvuda", rekla je Harper. "iPadovi, posuđe, šalice. Događa se puno razmjene. Obično neplanirane."

Kako bi sve bilo u redu, imaju rutinske "sastanke vlasnika" na kojima razgovaraju o popravcima i radovima u dvorištu. Sastanci se često događaju uz bocu šampanjca. "Ovdje gotovo svaki dan postoji duhovna zaštitna mreža", rekao je Harper. "Mogu biti u svom najgorem izdanju, mogu biti u najboljem, ali oni me vide onakvu kakva jesam i to je u redu."

Nije savršeno, ali je ozbiljno blizu tome

Za Harper njihov dom nije utopija, ali ovakav suživot daje četirima obiteljima najveću šansu da pronađu sreću. "Cilj života nije doseći neku razinu sreće, već stvoriti okruženje u kojem smo sigurni da tragamo za srećom u svakom trenutku", napisala je Harper.

Pročitajte više