Cijeli svijet ih osuđuje zbog ovakvih kontroverznih metoda odgoja

Foto: Facebook/Instagram

NIJE VAŽNO jeste li dosad već čuli za bračni par Duggar, Jill i Dericka te njihovog sina Israela, no oni su iako ako anonimni uspjeli razljutiti svijet svojim odgojnim metodama. 
 
Njihov sin Israel, od milja zvan Izzy, vjerojatno je sretno dijete i sigurno se ne razlikuje od druge djece, no njegovi su roditelji obješeni na stup srama nakon što su objavili fotografiju na kojoj ga smiruju kontroverznom metodom - čvrsto ga umataju u deku kako bi se smirio. To je poznata stara metoda koja se i u našim krajevima primjenjivala, ali ne na većoj djeci već isključivo na novorođenčadi. 
 
Sudeći po fotografijama njihovog sina, Izzy je odavno prerastao beba fazu i metodu umatanja danas znanu kao wraping.
 
No, da se vratimo ovom bračnom paru i metodi koja je zgrozila sve članove Facebook stranice Duggar Family News: Life is not all pickles and hairspray. 
 
Među komentarima ispod ovih fotografija napisano je i ovo: "Sada sam doista počela preispitivati njihove odgojne metode jer ovo na fotografiji više nije beba".

"Čini se da je njihov sin stariji od 6-7 mjeseci i dok ga gledam ovako uplakanog, uzrujanog i tako čvrsto umotanog u deku jednostavno ne mogu vjerovati da je to netko kadar učiniti svom djetetu." 



Admin stranice dopisao je i da ne vjeruje što se to događa u njihovim glavama ako su pomislili da će ove objavljene fotografije naići na pozitivan stav članova - jer sam pogled na to dijete koje plače sigurno ne izaziva nikakve pozitivne reakcije. 
 
Inače, ovu metodu odgoja sa zamatanjem u deku kao i brojne druge kontroverzne oblike odgoja popularizirao je bračni par Michael i Debi Pearl u svojoj knjizi "To Train Up a Child" u kojoj se, među ostalima, spominje čitav niz kontroverznih metoda, pa čak i upotreba štapa za udaranje kojim je, između ostalog, dozvoljeno udaranje ukoliko se dijete želi osloboditi deke. 
 
I što je najgore od svega, Jill i Derick nisu jedini zagovornici tih metoda s obzirom da se vjeruje kako su mnoge mlade ortodoksne kršćanske obitelji prigrlile baš takav tip odgoja.

 


 

Pročitajte više