Dječak zamolio mamu da ga našminka pa reakcijom dirnuo ljude

Foto: TikTok

SNIMKA majke koja šminka svog šestogodišnjeg sina dirnula je mnoge i pokrenula razgovor o šminkanju i roditeljstvu. Kanadska influencerica Caitlin Fladager podijelila je isječak koji je postao viralan na TikToku s više od pola milijuna pregleda. 

"Kad me sin prvi put tražio da ga našminkam, reagirala sam isto kao i da me to tražila kći. Rekla sam djeci da je to zabavan način da se izraze", izjavila je za Newsweek. 

U videu je podijelila trenutak kad je prvi put našminkala sina Jacka, kao i njegovu reakciju kad se pogledao u ogledalu.

"Imam osjećaj u trbuhu", rekao je dječak mami kad ga je počela šminkati.

"Nervozan si? Zašto?" upitala ga je ona.

"Bojim se. Nitko mi to nikad nije rekao", uzvratio je Jack.

"Rekao što? Da se možeš našminkati? Jesi li se već prije htio našminkati?" nastavila je Caitlin.

Jack je kimnuo glavom pa tiho promrmljao: "Mislim da volim šminku."

Video je završio s Jackovim licem blizu kamere. Našminkan je, ali ono što se na licu najviše ističe je njegov širok i iskren osmijeh.

"To je bio trenutak kad je u potpunosti prihvatio sebe", dodala je Fladager. 

@caitlinfladager 🥺❤️ #momlfe #fy #momsoftiktok #wholesome ♬ original sound - Caitlin Fladager

Ljudi su podržali pristup ove majke i priznali da ih je video dirnuo.

"Ti si sjajna mama jer podržavaš svoju djecu na ovaj način", napisala je jedna osoba.

Bilo je i onih koji su se prisjetili vlastitih iskustava iz djetinjstva, mnogo bolnijih.

"Moj tata je psovao mog brata kad sam mu pomogla da se našminka. Moj brat voli šminku i taj ga je komentar bolio", dodala je druga. 

Iako se mnogi roditelji ustručavaju dopustiti maloj djeci da se šminkaju, osobito ako je dijete muškog spola, ne postoji prava ili pogrešna dob za početak korištenja kozmetičkih proizvoda, kaže pedijatrica Eva Kubiczek-Love.

U članku koji je u svom glasilu objavila Klinika Cleveland, dr. Kubiczek-Love savjetuje da roditelji pitaju djecu zašto su zainteresirana za šminku i potiču ih na zabavu, kao što je to učinila Fladager. Pedijatrica je također rekla da je važno kupiti sigurne proizvode, početi s manjom količinom šminke, paziti na iritaciju kože i održavati zdrav režim kože.

Pročitajte više