Dječji bazeni su poput "juhe od bakterija". Evo kako ih očistiti

Foto: 123RF

KAKO temperature rastu, sve više roditelja razmišlja o kupnji dječjeg bazena koji je savršeno rješenje za ekspresno osvježenje.

No, iako može izgledati čista zabava, ako se ne postupa pravilno, mali bazen može sadržavati brojne vrste klica i bakterija.

Ralph Riley, potpredsjednik Pool Water Treatment Advisory Groupa, kaže da iako je prekrivanje bazena platnom odlično za odbijanje insekata, još uvijek se u njemu mogu stvoriti bakterije. U razgovoru za Huffington Post objasnio je da infekcije poput atletskog stopala, virusnih bradavica i virusi uzročnici crijevnih viroza mogu danima živjeti u vodi.

Stajaća voda je također savršen način za privlačenje kukaca poput jelenskih muha, piše The Guardian, insekata poznatih po tome što izazivaju bolne mrlje na rukama.

Liječnica Lisa Ackerley objasnila je kako bazeni za vrućeg dana mogu postati poput "bakterijske juhe" i preporučuje da svakodnevno mijenjate vodu, navodi The Sun.

"Važno je mijenjati vodu u bazenu svaki dan. Ispustite vodu na kraju dana i ostavite bazen da se osuši te ga pošpricajte antibakterijskim sprejom kako biste ubili klice. Tako da je bazen opet spreman za upotrebu idućeg dana", objasnila je.

No ako ne želite svakodnevno mijenjati vodu, stručnjaci preporučuju i upotrebu preparata za dugotrajnu dezinfekciju vode u bazenima.

Pročitajte više