Dva znaka koja ukazuju na vrlo odanog partnera, prema psihologu

Foto: Pexels

Mnogi od nas bore se s potpunom vjerom da će veza u kojoj smo potrajati. Loša prošla romantična iskustva ili projekcija vlastitog straha od predanosti i ranjivosti na vezu mogu dodatno utjecati na te brige. Međutim, spoznaja da je naš partner odan, pouzdan i vrlo predan može ugušiti te strahove.

Studija objavljena 2023. godine otkrila je da se pojedinci s visokom razinom predanosti vezi pokazuju dva ponašanja. Psiholog Mark Travers prokomentirao je studiju i naveo dva znaka koja ukazuju na to da je naš partner izrazito odan.

1. Otvoreno vam potvrđuju svoje namjere

"Komunikacija je žila kucavica svake veze. Partner koji vam je jako predan, dat će prioritet otvorenoj, iskrenoj i dosljednoj komunikaciji. Štoviše, istraživači su otkrili da će vrlo predani partneri potpuno jasno izraziti svoju namjeru da s vama grade budućnost", rekao je psiholog za Psychology Today.

Takvi pojedinci ne zadovoljavaju se samo povremenim priznanjem svoje predanosti, već redovito verbaliziraju svoju predanost dugoročnoj vezi, svakodnevno potvrđujući svoju povezanost s partnerom.

"Dnevna uvjeravanja o predanosti mogu izgledati kao zajedničko planiranje raznih aktivnosti, kao što je raspravljanje o putovanju za sljedeću godinu, ili korištenje izraza i izjava koje odražavaju želju da dijelimo 'zauvijek' i starimo zajedno", pojasnio je Travers.

2. Vole provoditi vrijeme s vama

Istraživači su otkrili da je redovito provođenje kvalitetnog vremena s partnerom snažan dokaz nečije predanosti vezi. Visoko predani pojedinci više su motivirani biti sa svojim partnerima, što čine posvećujući im značajno vrijeme.

"Ova upornost u ponašanju odražava istinsko ulaganje u budućnost veze budući da partneri aktivno daju prednost međusobnoj prisutnosti i druženju", zaključio je psiholog.

Pročitajte više