Dvogodišnja djevojčica postala je najmlađa članica Mense

Foto: Shutterstock

DVOGODIŠNJA Isla McNabb postala je najmlađa članica Mense. Djevojčica iz Kentuckyja 104 godine je mlađa od najstarijeg člana ovog elitnog društva.

Prema riječima njezinih roditelja, Isla se počela hvaliti znanjem jezika prilično rano.

"Imala je afinitet prema abecedi. Rano je počela izgovarati različite glasove. Onda smo počeli koristiti jednostavne riječi, a ona ih je slovkala", ispričao je otac djevojčice Jason McNabb za WKRC-TV.

Kad je gasila svjećice na torti za drugi rođendan, Isla je već čitala. Njezina majka Amanda pronašla je psihologa koji je savjetovao da se podvrgne IQ testu. Djevojčica je postigla centil 99 i postala članica Mense.

Isla zna čitati, pisati, brojiti unatrag i rješavati jednostavne matematičke zadatke, ali je i poput svakog drugog djeteta. Voli se igrati s djecom i svojim mačkom Boogerom.

Ako se osjećate nesigurno jer se vaše dvogodišnje dijete još uvijek muči s brojenjem do tri, nemojte. Sva djeca razvijaju se različitim tempom, a kvocijent inteligencije nije najvažniji. Postoje brojni zabavni načini poticanja intelektualnog razvoja vašeg djeteta. 

Družite se. Uspostavite kontakt očima i vodite razgovore sa svojim djetetom tako da zastanete kako bi i ono moglo govoriti.

Igrajte igre. Svladavanje prepreka može izgraditi sposobnost rješavanja problema i motoričke vještine.

Čitajte. Znanstvenici kažu da čitanje knjiga nekoliko puta zaredom pomaže djeci od osam mjeseci u razvoju jezičnih vještina.

Odaberite slovo tjedna. Svaki tjedan odaberite jedno slovo abecede i njime oblikujte aktivnosti, poput čitanja knjiga koje počinju tim slovom i posluživanja hrane u njegovom obliku.

Pročitajte više