Gordon Ramsay objavio fotografiju sa sinom pa razbjesnio ljude svojim neznanjem

Foto: Instagram

OBOŽAVATELJE i stručnjake zabrinuo je način na koji slavni britanski kuhar nosi svog dječaka.

Naime, kada je Gordon Ramsay odlučio na Instagramu podijeliti fotografiju na kojoj pozira sa svojim sinom Oscarom i pohvaliti se da idu u park, vjerojatno nije očekivao da će naići na toliko kritika te da će ga pratitelji staviti na stup srama.

Iako je bilo i onih koji su odlučili pohvaliti njegovu angažiranost oko tromjesečnog dječaka, prevladavali su komentari zgroženih korisnika ove društvene mreže koji su upozorili na opasnost ovakvog nošenja malenih beba.

"Ta nosiljka nije ergonomska, a položaj djeteta u kojem je ono okrenuto prema naprijed se ne preporučuje", poručila mu je jedna od pratiteljica te mu je savjetovala da promijeniti nosiljku kako bi iskustvo nošenja bilo ugodnije za obojicu. 

Druga mu je savjetovala da prouči T.I.C.K.S. smjernice za sigurno nošenje, pet pravila koja upućuju na to kako će beba biti potpuno sigurna tijekom nošenja u oblikovanoj nosiljci ili pak marami.

Prema tim smjernicama, ovo su pravila kojih se morate pridržavati:

1. Dijete vam mora biti blizu, a naramenice čvrsto zategnute. Odnosno, ne smije biti previše praznog prostora između vas i djeteta pa zato izbjegavajte pretjerano otpuštanje naramenica.

2. Lice djeteta treba biti okrenuto prema vama kako biste ga vidjeli u svakom trenutku, pratili njegovo disanje i opće ponašanje.

3. Dijete vam mora biti dovoljno blizu da njegovo čelo možete poljubiti bez pretjeranog saginjanja.

4. Pobrinite se da bebina brada ne dotiče njena prsa te da postoji barem jedan prst razmaka između brade i prsa

5. Nosiljka mora pružati potporu bebinoj kralježnici i to je još jedan od razloga zašto se ne preporučuje nošenje djeteta okrenutog prema naprijed.

Ramsayjevi obožavatelji su ga pokušali obraniti, istaknuvši da ima pravo sam donositi odluke o svom roditeljstvu i da kao otac petero djece sigurno ima iskustva kada je u pitanju sigurnost beba. No stručnjaci ističu da nepoštovanje najboljih praksi i preporuka vezanih za nošenja beba može biti opasno.

Pročitajte više