Influencerica objavila fotku na kojoj doji pa posvađala mame: To je stvar izbora

PRVI tjedan kolovoza od 1992. obilježava se u cijelom svijetu kao Svjetski tjedan dojenja. Ove godine završio je 7. kolovoza, a sa zakašnjenjem ga je obilježila i crnogorska influencerica Nataša Kovačević.

Na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj u tandemu doji svoju djecu te je tako pokušala ukazati koliko je dojenje važno.

"Ne postoji veći sudar ljubavi i njene poante nego svemoć mog tijela da proizvede mogućnost za preživljavanje mom životu koji je rastao u meni. Samo 13 posto žena u Crnoj Gori doji svoju djecu. Majčino mlijeko ima specifične proteine koje nijedna nauka do danas nije potpuno iskopirala. Zato je formula - formula, a majčino mlijeko - majčino mlijeko", napisala je.

Potom je istaknula da objavu piše bez osude i bez nametanja izbora.

"Ako ne želiš ili ne možeš dojiti, to te ne čini manje majkom od one koja doji, ali ono što je važno i što želim poentirati je: PROBAJ! Molim te, probaj. Majčino mlijeko je nezamjenjivo", poručila je ženama koje tek čeka taj put.

Objava je skupila preko 14 tisuća lajkova, ali je neke razljutila.

"Zar ovo ne bi trebala biti vaša privatnost?", "Ovo je svetogrđe jednog intimnog čina između majke i djece. I bez ovakvih objava žene su dovoljno upućene koliko je značajno dojenje. Danas je posao i biti majka", "Doji ako ti se doji, nemoj ako nećeš, ali koga više briga kako majka doji svoje dijete", neki su od negativnih komentara.

Ipak, puno je više bilo onih koji su Nataši čestitali na hrabrosti, kao i podijelili svoja iskustva.

"Dojila sam blizance 4 mjeseca i izbacila iz kuće muža koji je htio da dignem ruke od dojenja. Raspadala sam se od muke da dobiju najdragocjeniju hranu od mene. Mlijeka je ponestalo zbog komplikacija sa zdravljem i to sam teško podnijela. Danas su to lijepi brat i sestra od 11 godina. Dojenje je nešto najljepše. Taj kontakt je nezamjenjiv."

"Ne moraš ga podgrijavati, uvijek je dostupno, rješenje je za imunitet i zdravlje bebe, pomaže nam da ostvarimo prisniji kontakt s bebom."

"Treba biti uporan tih prvih dana i tjedana. Kad si već bila borac i nosila dijete 9 mjeseci ispod srca, pa se lavovski borila da rodiš i da rane zarastu, možeš i dojiti."

Pročitajte više