Influencerica popisala razloge zbog kojih ne misli imati djecu s dugogodišnjim dečkom

USPJEŠNA dizajnerica kupaćih kostima i influencerica Karina Irby planira vjenčanje sa svojim dugogodišnjim dečkom, ali priznaje da ne planiraju imati djecu.

31-godišnja Irby je u vezi s 34-godišnjim Ryanom Jonesom. Upoznali su se na Tinderu 25. svibnja 2014., 10 minuta nakon što je ona skinula tu popularnu aplikaciju za traženje partnera. Nakon sedam godina veze postali su poslovni partneri, zaručili su se i imaju dva psa s kojima uživaju u svom luksuznom domu. Njihova priča je moderna bajka, ali Karina je podužim pojašnjenjem zašto ne planiraju imati djecu iznenadila svoje pratitelje. 

Karina ističe da postoje mnogi čimbenici koji tome pridonose, uključujući da su previše sebični da bi se odrekli svoje slobode da rade što god žele i kad god žele, kao i da su zauzeti i opsjednuti svojim poslom.

"Istina je da Ryan i ja volimo djecu. Ali kad su u pitanju naša djeca, to nas pitanje stvarno ne zanima. Prvo, sebični smo. Volimo svoj zajednički život i našu slobodu da radimo sve što želimo kada želimo. Dovoljna nam je naša ljubav i međusobno društvo", počela je objavu. 

Osim toga, ona svoj uspješan brend smatra svojim djetetom. 

"Voditi tvrtku je isto kao i imati dijete. Nikad ne odmarate, uvijek ste uključeni i vaša ljubav prema tome svakodnevno raste", napisala je.

Priznaje i da je plaši pomisao da na svijet u kojem zbog pandemije, sukoba i klimatskih promjena vlada kaos donese dijete. 

"Čovječanstvo uništava planet. Klimatske promjene. Ratovi. Bolesti. Politika podjele. Ponekad imam osjećaj da se svijet bliži kraju i da će se to dogoditi prije nego što mislimo", navodi Karina te se pita zašto bi na svijet donijela osobu koja će čistiti nered koji su stvorile prethodne generacije.

"Odgojena sam u vjeri da je imati djecu prava stvar, ali moj način razmišljanja se promijenio kako sam odrastala", zaključila je.

Brojni su joj čestitali što je imala hrabrosti javno progovoriti o ovoj temi, koja se smatra tabuom.

"Ljudi bi trebali samo moći čuti rečenicu 'Ne želim imati djecu' i ostaviti te na miru", "Ne trebate nikome objašnjavati ili se opravdavati zašto ne želite djecu. To se njih ne tiče", "Zahvalna sam što nisam usamljena u ovom načinu razmišljanja", neki su od komentara.

Pročitajte više