Investitorica: Da sam barem ovu financijsku lekciju naučila kao dijete

Screenshot: Instagram

Alexa von Tobel shvatila je koliko su financijska znanja važna još u mladosti, ali i dalje žali što neke stvari o novcu nije naučila kao dijete. Ova investitorica, koja je studirala na Sveučilištu Harvard, posebno ističe jednu financijsku lekciju za koju bi voljela da ju je ranije savladala, a to je razumijevanje složenosti ulaganja.

"Umjesto da danas potrošim dva dolara, dopustite mi da ih uložim i moći ću potrošiti više za nekoliko godina. To je nešto što nisam znala", kaže von Tobel za CNBC.

Kao i većina djece, von Tobel nije imala priliku učiti o osobnim financijama u školi. Tek kada je odrasla, savladala je vještine koje su joj bile potrebne da bi bila mudra u pogledu štednje i potrošnje.

"Novac postaje stvaran kada ga sami zarađujete i trošite. Dakle, u dvadesetima počinjemo učiti o novcu, htjeli mi to ili ne", dodaje.

Von Tobel je nedavno napisala knjigu Growing Up Powerful: Money Matters, koja će biti objavljena 26. ožujka. Knjiga sadrži lekcije za djecu i tinejdžere o nizu tema o osobnim financijama, uključujući postavljanje ciljeva štednje, izradu proračuna ili čak poslovnog plana. Također uključuje cijelo poglavlje o ulaganju.

"Želim naučiti djecu da je odgađanje zadovoljstva, donošenje pametnijih izbora i kompromisa zapravo skup vještina koje su potrebne za cijeli život. Želim da djeca iz moje knjige nauče koje su dugoročne prednosti ulaganja i da nauče gledati na novac kao na moćno oruđe koje im može promijeniti život, ako njime znaju učinkovito raspolagati", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.