Kako potrošiti bogatstvo na prirodnu kozmetiku u trudnoći

Foto: 123rf
 
DANAS sam nakon mnogo mnogo vremena konačno ulovila vremena za sebe. Rekla bih za uživanje, ali maske za lice, depilacija i piling tijela znaju biti sve osim uživanja. 
Buntovno odbijajući dati brdo novca za skupe i provjerene preparate za uljepšavanje, odlučila sam težim putem. Trudna sam, sve bi trebalo biti prirodno. O, kako to samo jednostavno zvuči!
 
Prvo sam se bacila u potragu za zelenom glinom. S obzirom na to da ju neki preporučuju čak i za piće kako bi iznutra "izglancala" organizam, prva pomisao je bila da onda sigurno smijem staviti na kožu u trudnoći. Teta me pogledala i pitala želim li onu za vanjsku ili unutarnju primjenu. Naravno, nije mi znala objasniti koja je razlika. Argument "ova se smije piti, a ova ne" sam mogla dobiti i u obližnjoj autopraonici. Moja logika je bila da je ova što se smije pit definitivno sigurnija, pa dajte nju. 
 
Šećer, sol, bademovo ulje,maslinovo ulje, domaći med, kukuruzna krupica, jaja. Nakon nekog vremena nisam više bila sigurna hoću li ispeći tortu ili su to sve namazati na sebe. Bolje je svim tim savjetima koje sam dobila da su istiniti, inače će mi biti žao namirnica. A i novaca.
 
Da sam barem tu stala. Ali frendica je čula da je lavanda savršena za kožu i dozvoljena u trudnoći, pa mi je za pripremu još jedne budalaštine trebalo ulje sjemenki mrkve i ulje lavande. Naglasila je - domaće. Kako pobogu da nađem domaće ulje lavande usred zime usred Zagreba? Bit će i kupljeno dobro. Vjerojatno ću sutra saznati da u njemu nema lavande, kao što je i nakon što sam kupila maslinovo ulje odjednom u svim medijima osvanulo kako su sva ekstra djevičanska maslinova ulja koja su pregledana zapravo bila totalni lažnjak.
 
Piling za stopala sa šećerom.
 
Piling za lice s kukuruznom krupicom koja treba neko vrijeme odstajati. 
 
Piling za tijelo sa šećerom.
 
Maska za lice od zelene gline. 
 
Pakung za kosu od maslinovog ulja, jaja, limuna i meda.
 
Šećerna pasta za depilaciju.
 
Dok sam sve pripremila shvatila sam da je moj dan skoro pri kraju, a sve što sam stigla je jurcati po dućanima (i to bez imalo gušta). Stavila sam pakung na kosu jer je to bio jedini način da se tako umorna natjeram da operem kosu. Teško da bi me netko natjerao da uđem u tramvaj s jajima na glavi. Iako bi bilo zanimljivo. Kontrolori se ne bi približavali, a imala bi zagarantirano sjedeće mjesto.
 
Depilacija je odmah pala na dno današnjeg popisa. Pasti će trebati neko vrijeme da se ohladi, a ja tada više neću moć ni gledati. Da, hodat ću kao vukodlak sutra, no, kao da se vama nikada nije dogodilo. Tko god je ikada čupao dlake zna koliko stvari zakomplicira jedno brijanje i onda opet beskrajno čekanje da dlake ponovno narastu.
 
Silni pilinzi i maska od gline trebale su od mene učiniti kraljicu kojoj će muž pljeskati i rasprostrijeti crveni tepih kada me ugleda na vratima kupaonice. 
 
 
Super stvar je što sam ga dobro nasmijala. Crveni klaun je uglađen ljepotan naspram onoga kako sam ja izgledala. 
 
Inače nisam poznata kao najspretnije stvorenje, pa je moj izgled još bio odličan s obzirom na to kako je izgledala kupaonica. Masne mrlje od ulja po podu, ručnicima, umivaoniku i kadi, ljepljiva zelena glina koja se odvodima sigurno neće svidjeti. Izgledalo je vrlo kaotično. 
 
Ako nisi najpedantnije stvorenje na svijetu, ne pokušavaj uštedjeti i petljati po prirodnim proizvodima iz vlastite proizvodnje u trudnoći. Nisu ludi oni koji su osmislili preparate upravo za trudnice. Oni imaju moderno uređene laboratorije. Ja više nemam kupaonicu.  Ni kožu na licu.

Pročitajte više