Kakve prednosti za djecu ima igranje strateških igara?

Foto: 123RF

STRATEŠKE igre mogu potaknuti kognitivne sposobnosti djece, poboljšati njihovu pozornost i koncentraciju te donijeti mnoge druge dobrobiti. Glavne prednosti strateških igara leže u tome što pomažu razviti inteligenciju i mentalne sposobnosti.

Više strategije - veći kapacitet mozga

Strateške igre pomažu poboljšati sposobnosti mozga, vještinu i brzinu. Potiču strateško razmišljanje, povećavaju kapacitet našeg mozga i mentalnu agilnost. Igrajući, učite donositi ispravne odluke za pobjedu u bitkama ili izazovima.

Djeca kao stratezi

U slučaju djece, strateške igre mogu potaknuti istodobnu uporabu dviju moždanih hemisfera. One im pružaju izazove i različite strateške situacije koje se mogu klasificirati prema djetetovoj dobi.

Ove igre poboljšavaju sposobnost rješavanje sukoba, a tu se radi o vještini koja će biti jako važna za djecu koja od najranije dobi mogu naučiti pronalaziti rješenja za svoje probleme. Istodobno, djeca mogu naučiti igrati uloge izmišljenih likova i razlikovati ih od stvarnih. Uranjaju u svjetove u kojima mogu uvježbati pamćenje i poboljšati sposobnost promatranja. Kao rezultat toga, izoštrit će svoju pozornost, poboljšati ustrajnost i promicati strateško razmišljanje.

Strateške igre: digitalne ili tradicionalne?

Velik je izbor strateških igara, digitalnih i tradicionalnih. Možete im pristupiti s tableta, telefona i računala - u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta. Ako više volite tradicionalnije opcije, tu je i veliki izbor društvenih i kartaških igara.

Učinkovit obrazovni alat

Strateške igre važne su za učenje i integralni razvoj djece. Omogućuju im da ocijene i odluče o taktikama koje trebaju slijediti. Osim toga, pomažu im u istraživanju i razmatranju novih svjetova i u postizanju konačnog cilja.

Kad se djeca igraju strateške igre, to pomaže i u buđenju njihove mašte. Također im pomaže da postanu dio tima, poboljšava njihovo pamćenje i omogućuje im da upoznaju vlastite sposobnosti i granice.

Pročitajte više