Kćer joj se predozirala lijekovima: "To se može dogoditi svakome!"

Foto: Facebook

OVA SE mama zapravo ne želi pravdati, ona želi upozoriti sve one koji su već pomislili - meni - nikada! 

"Nemojte misliti da mi je bilo svejedno ili da nisam pazila. S četvero djece u kući logično je da za svoj dom mislite kako nije opasan za djecu. Da ste već odavno učinili sve da im osigurate maksimalnu dozu sigurnosti, kako im se ništa ne bi dogodilo osim onih slučajnih padova i udaraca. A onda se dogodi", prokomentirala je jedna mama svoj vlastiti post na blogu jezivo naslovljen: "Jučer se predozirala, danas je držim čvrsto uz sebe", u kojem je australska blogerica, supruga i majka četvero djece opisala jedno stravično iskustvo koje im se dogodilo, a koje se zaista moglo dogoditi bilo kome. 



Grozno je to što nam se dogodilo, ali želim pričati o tome čisto da vam kažem da roditelji jednostavno nisu savršeni. Živimo svoje živote iz dana u dan, uljuljkamo se u rutinu, počnemo uživati bez grča, ne pazeći više na sve kao nekada. Vjerujem da je i danas na tisuće roditelja iz male greške počinilo neku veću tragediju, ili su je počinila djeca dok mama te sekunde nije gledala, dok je bila okupirana nečim drugima.  

Zato je tako lako osuditi i reći "Ja - nikada" - ali ljudi - događa se, svaki dan, i uvijek se dogodi nekome. Zato i pišem ovo", napisala je na svom blogu My Tribe of Six gdje je podrobno opisala što se točno dogodilo.  

Starija kćer svaki dan mora popiti lijek u isto vrijeme, a mlađa trogodišnja sestra uvijek je znatiželjno gledala njene lijekove, tražila da i ona koji pojede. Naravno da dijete ne zna da to nisu bomboni, a iako su je i mama i tata i svi stariji stalno opominjali da nikada, baš nikada ne dira lijekove, malenu je to samo još više intrigiralo. 



"Ona ima 3 godine i to je jednostavno ponašanje koje za tu dob i očekujemo. I baš zato lijekovi su stajali na povišenom, da ona ne može do njih doći, no taj dan mala je ipak bila uporna. U trenutku kad je ostala kratko sama dogurala je stolicu, popela se i na brzinu progutala oko 20-30 kapsulica. 

Čim su snimili stolicu, pomisli su na najgore, a potom su našli i praznu posudicu od lijekova. Skamenili su se, naravno, no malena je sjedila na stepenicama i još uvijek je bila okej. Brzo su nazvali hitnu i zapravo vrlo brzo i praktički bezbolno riješili svoj problem. No, što bi bilo da nisu? 

Srećom, dijete ipak nije bilo toliko bez nadzora, ali očito dovoljno da se ovo dogodi. Njima. Njoj koja je mislila da nikada u životu neće trebati ući u bolnicu i reći - "Pomozite, moja se trogodišnja djevojčica predozirala". 

 

Pročitajte više