Kćerina posveta preminuloj majci nasmijala i rasplakala tisuće ljudi

NOVINARKA New York Timesa Caity Weaver osmislila je originalnu osmrtnicu za svoju majku. Koristeći se vještinama izražavanja i opisavši majku u iskrenom i autentičnom svjetlu, pružila je osobni osvrt na nju i njen karakter i pokazala kako je utjecala na ljude iz svoje okoline. Sve je popraćeno i daškom humora.

Caity je očito obavila dobar posao jer je njezina urnebesna posveta majci brzo postala viralna na Twitteru nasmijavši i raznježivši ljude, ali i otkrivši im puno o njenoj majci.

Prema Caity, Maureen je bila mama, teta, pedijatrica od 2 metra i uz sve to neobično brižna osoba

"Nitko je nije mogao spriječiti da kupuje cipele za pacijente ako je uočila upravo ono što im je potrebno dok je bila u kupovini. Kategorički je odbijala obavljati kućne posjete osim pacijentima koji su joj se 'stvarno sviđali', a njih je bilo toliko da je morala odvojiti cijele dane za kućne posjete. Čak je povremeno prihvaćala i slastice kao način plaćanja za usluge svojim pacijentima", otkrila je Caity.

"Maureen je bila jednako patološki velikodušna koliko i štedljiva. Kada je njen nećak poželio plastični mikroskop, našla mu je pravi (po super cijeni) i mukotrpno pripremala stotine dijapozitiva da bi mogao uživati u istraživanju", stoji u tekstu osmrtnice.

Caity je istaknula i da je njena mama svojedobno nakratko bila zaposlila kvalificiranu kućnu pomoćnicu, ali joj je s vremenom našla unosniji posao. A do današnjeg dana cijela obitelj ima pristup ogromnoj kutiji četkica za zube koju je Maureen prije nekoliko desetljeća kupila za sitne novce.

"Uistinu, ništa nije usrećivalo Maureen više od pomaganja ljudima i pronalaženja načina da uštedi novac", napisala je Caity.

U čast majčine strasti prema vrtlarstvu, Caity je potaknula druge da posade cvijeće, uz podsjetnik koji je u skladu sa stavovima njene majke - vrtni centri najesen prodaju trajnice po nevjerojatnim cijenama.

"Nevjerojatno pametna, neustrašiva i zapanjujuće duhovita, Maureen je posjedovala hihot koji je letio kroz prostorije. Onaj koji će očito nedostajati. Njezina je smrt možda bila šokantna jer je to bila prva stvar koja ju je uspjela preteći, ali za sobom je ostavila dovoljno četkica za zube i uspomena za nekoliko života", otkrila je Caity.

Pročitajte više