Khloe puca od ponosa: Kamerom je zabilježila prve korake svoje kćerkice

Foto: Instagram

RODITELJI uvijek s velikim oduševljenjem dočekaju dječje prve korake, a sreća je još veća ako ih uspiju zabilježiti kamerom.

True Thompson je nedavno proslavila prvi rođendan i to na dosad neviđen način. S obzirom na entuzijazam s kojim je njena mama Khloe Kardashian pripremala proslavu, nikoga ne bi iznenadilo da sada pripremi još jednu zabavu u čast prvih koraka koje je True upravo napravila.

Za početak, nije odoljela da se pohvali uspjehom svoje kćerkice pa je na Instagramu objavila video u kojem True nesigurno korača prema njoj.

Da je definitivno savladala novu vještinu obitelj Kardashian potvrdila je još jednim videom, a ponosna mama nije mogla sakriti oduševljenje pa ju je uporno bodrila da napravi još poneki korak...

Inače, iako se možda ne čini tako, prvi koraci su rezultat višemjesečnog vježbanja. Kad se dijete uspravi i prvi put zakorači to je jasan znak da je uspješno usvojilo najkompliciraniju kretnju koju je ljudsko tijelo sposobno izvesti - uspravno hodanje. Jer da bi hodalo, tijelo i mozak trebaju uskladiti rad velikog broja mišića, od trbuha i ruku do vrata i glave. Osim toga, treba održavati i ravnotežu te znati ostati na jednoj nozi dok druga po zraku grabi naprijed. 

Upravo zato svako dijete prohoda onda kada je spremno na to pa nema potrebe za požurivanjem. U prosijeku djeca prve korake najčešće naprave oko 12. mjeseca života, ali nije čudno ni ako hoda već s devet ili pak tek s 18 mjeseci.

Pročitajte više