Majka izliječila sinove ekceme sapunom od vlastitog mlijeka

Foto: 123RF

MAJKA iz Škotske postala je medijska zvijezda nakon što je došla na briljantnu ideju kako tretirati ekceme na koži svog sina. Joy Evans iskušala je sve kako bi pomogla sinu Finlayu koji se od šestog mjeseca života bori s kožnim problemima.

Od tretmana kortikosteroidima do skupih krema iz ljekarne, ništa nije pomagalo. Onda je odlučila sama napraviti sapun od izdojenog mlijeka i trik je bio uspješan.

''Prošli mjesec napravila sam sapun od izdojenog mlijeka kako bih pomogla djetetu s ekcemima. Voljela bih da imam slike od prije, koža mu je potpuno čista'', podijelila je svoje iskustvo na Twitteru.

Prema pisanju časopisa Metro, Evans je iskoristila smrznuto izdojeno mlijeko.

''Bila sam skeptična kad sam ga pronašla, ali nadala sam se da će djelovati. Htjela sam da ga barem manje svrbi koža. Rezultat je nadmašio sva moja očekivanja. Došli smo do točke kad smo bili umorni od isprobavanja bilo kakvih novih preparata. Tad sam pronašla smrznuto mlijeko koje je bilo prestaro da bi ga pio pa sam odlučila pokušati'', izjavila je.

Sada je odlučila napraviti zalihe mlijeka kako bi i u budućnosti domaćim sapunom tretirala ekceme i bilo kakva druga stanja koja se pojave.

''Izgleda kao normalan sapun, ali je mrvicu mekši. Kao kada kupite skup sapun na bazi ulja'', opisala je.

Ovakav sapun nije rješenje za sva kožna oboljenja, ali roditeljima čija djeca imaju kožna oboljenja može dobro doći kao prirodna i jeftina ideja uz koju bi mogli riješiti problem.

Pročitajte više