Majku šokirala predstava u kojoj glumi njen sin pa zahtijevala promjenu teksta

Foto: 123RF

PRIPREMANJE za školsku predstavu ponekad je stresnije za roditelje nego za djecu. Nakon što nauče tekst i pronađu odgovarajući kostim, i vi i oni mogli biste osjetiti olakšanje kad napokon zakorače na pozornicu i svima prezentiraju svoje glumačko umijeće.

Da predstave mogu biti itekako stresne uvjerila se i anonimna mama koja je putem roditeljskog portala Mumsnet odlučila potražiti savjet. Naime, njezin sin je u glazbenoj komediji "Bugsy Malone" trebao igrati ulogu Smolskog, a ona se šokirala nakon što je pročitala njegov tekst.

U scenariju su se nalazile rečenice poput "Ti glupi krumpiroliki irski idiote" i "Razbit ću ti taj glupi irski nos", za koje ona smatra kako su previše proste za školarce. Zato je na portalu Mumsnet pitala druge roditelje bi li bilo u redu da školi napomene "da su određene rečenice uvredljive te da ih treba korigirati".

Iako je vjerojatno očekivala komentare koji će podržati njezinu ideju, dočekala ju je potpuno drugačija reakcija pa je većina roditelja zaključila kako "ovakve stvari nipošto ne treba mijenjati" te su istaknuli kako je čak i Shakespeare bio rasist pa su, unatoč tome, njegova djela i dalje dio obrazovnog programa.

"Povijest je važna i ovo je djelo odličan alat za učenje o tome", još je jedan u nizu komentara koji tvrdi da majka nema pravo tražiti izmjenu teksta, dok su drugi naglasili kako je ova predstava "odličan način da djeca nauče koliko se društvo promijenilo i kako se sve više prihvaćaju različite kulture".

No jedna mama je stala u njezinu obranu predloživši joj da traži promjenu teksta ako je njezin sin u osnovnoj školi jer, po njenom mišljenju, "djeca tada ionako ne shvaćaju povijesni kontekst", prenosi Mirror.

 

Pročitajte više