Mama 8-godišnjoj kćeri kupila bikini: Prijateljica mi je rekla da je to neprimjereno

Foto: Shutterstock

MAMA je pokrenula užarenu debatu nakon što je otkrila da je osmogodišnjoj kćeri za odmor na koji se spremaju kupila bikini. Na roditeljskom forumu Mumsnet majka je otkrila da joj je prijateljica rekla da je potpuno neprimjereno djevojčici kupovati dvodijelni kostim.

"Ovoga ljeta idemo na put i počela sam kupovati potrepštine. U shopping sam otišla s prijateljicom čija je kći godinu dana starija od moje. Naišla sam na slatki dvodijelni kostim. Ona je rekla da je to neprimjereno i šokirala se što mi je uopće palo na pamet razmišljati o njemu", napisala je anonimna majka.

Ističe da je njezina kći oduvijek nosila jednodijelne kostime kako bi bila zaštićena od sunca pa je upitala ljude zašto je nerazumno odjenuti djevojčici od osam godina dvodijelni. 

"Moja kći ima sedam godina i stalno ih nosi. Preferira ih jer joj je u njima lakše ići na WC", napisala je jedna majka.

"Ne bih joj odjenula oskudni bikini, ali općenito je jednostavnije kada imaju kostim od dva dijela", složila se druga.

No bilo je i onih koji su stali na stranu prijateljice.

"Možda mislite da bikini ne treba seksualizirati, ali nažalost treba. Žao mi je, ali zašto bi djeca nosila komade namijenjene odraslima", smatra treća osoba.

"Nisam fan bikinija za djecu. Osmogodišnje dijete nema grudi i ne treba ih pokrivati ili se odijevati kao da ih ima", navodi četvrta. 

Pročitajte više