Mama dadilji ponudila da obavlja i kućanske poslove. Pogledajte što je sve na popisu

Foto: Shutterstock

KADA traže obitelj kojoj će čuvati djecu, dadilje očekuju upravo to - da čuvaju djecu. No, neki roditelji, osim čuvanja djece, očekuju da dadilje kuhaju ili čiste.

U nastojanju da ubije dvije muhe jednim udarcem, Katrina Ivan napravila je poduži popis raznih kućanskih poslova koje bi dadilja mogla obaviti u njezinom domu. Uz svaki zadatak navela je procijenjenu vrijednost istog, uvjerena da će tako svojoj dadilji dati priliku da zaradi dodatni novac.

"Ako moja dadilja odluči ovo napraviti, bit ću joj zauvijek zahvalna. Ako ne, obavit ću to sama kad stignem", rekla je Katrina na TikToku.

Katrina je inače zaposlena majka i u poruci koju je ostavila dadilji, napisala je da "može gledati televiziju nakon što djeca odu spavati", ali ako je zainteresirana za dodatnu zaradu, može napraviti nešto od dodatnih poslova.

Njezina dadilja zarađuje 26.70 eura po satu, a za dodatnih 14 eura mogla je oribati i očistiti hladnjak. Katrina bi platila 9.30 eura za organizaciju igračaka, pranje ogledala i prozora u kući ili usisavanje i pranje poda u kuhinji. Za usisavanje kauča ponudila je 2.79 eura.

"Samo mi javi ako odlučiš napraviti nešto s ovog popisa, i dodat ću iznos onom za čuvanje djece. Hvala što si tu", zaključila je u svojoj poruci.

Iako se nekima ideja svidjela, mnoge su bivše dadilje rekle da ne bi bile oduševljene ovakvom ponudom.

"Mislim da je ovo izvrsna prilika za dodatnu zaradu. Daješ izbor, sviđa mi se", smatra jedna osoba.

"Mene moja obitelj ne plaća za dodatne poslove: perem suđe, brišem radne površine u kuhinji, usisavam i perem podove, spremam igračke i dnevnu sobu", dodala je druga.

"Mislim da plaćate premalo s obzirom na količinu nereda", smatra treća.

@kivankc Replying to @LISA B │✨ what i'm learning ✨ #greenscreen ♬ original sound - kivankc

Katrina je naknadno objavila video u kojem je otkrila da je ažurirala iznose za neke poslove nakon povratnih informacija korisnika. Razgovarala je i sa svojom dadiljom koja joj je rekla da "treba novac i zahvalna je na dodatnim poslovima koje joj obitelj nudi".

Pročitajte više