Mama napravila popis stvari koje bi očevi trebali raditi nakon poroda: To je minimum

Screenshot: TikTok

Prisustvo dobrog partnera tijekom iscrpljujuće postporođajne faze može potpuno promijeniti situaciju. No nažalost, postoje i partneri koji misle da ne mogu pridonijeti podršci ženama nakon poroda.

Kreatorica TikTok sadržaja i mama, Melissa Messer, podijelila je popis za muškarce, ispunjen različitim zadacima i odgovornostima koje mogu preuzeti dok se mama bavi životom novorođenčeta. Također napominje da je njezin popis "minimum".

Messer u videu spominje načine kojima muškarci mogu pružiti emocionalnu podršku svojim partnericama nakon poroda.

"Znam, muškarci mogu pomisliti da u određenim situacijama ne mogu ništa, osobito ako je u pitanju dojenje", navela je. Ipak, Messer tvrdi da bi se muškarci svejedno trebali probuditi i biti moralna podrška svojim ženama.

"Reci joj da je dobra mama barem tri puta dnevno. Može se osjećati usamljeno ako je budna i sama s bebom usred noći", savjetuje mama. Nabrojala je još nekoliko stvari.

"Ako je ovo vaše prvo dijete, trebali biste se brinuti o pranju rublja, kućanskim poslovima i slično. Također, uključite se u mijenjanje pelena", nastavila je.

@melissmesser Clearly i feel strongly about the water bottle LMAO #greenscreen #momsoftiktok #POSTPARTUM #postpartumrecovery #postpartumjourney #pregnancytiktok #pregnancy #postpartumlife #postpartumsupport #postpartumbody #postpartum ♬ original sound - Melissa

S druge strane, kada je riječ o obiteljima koje već imaju djecu, partnerove obveze nakon porođaja mogu se malo promijeniti, stavljajući više fokusa na djecu.

"Važno je da muškarac brine za ostalu djecu dok je mama posvećena novorođenčetu. Ipak, trebao bi redovito provjeravati kako je i treba li joj bilo što", objasnila je Messer.

Većina se mama složila sa svim stvarima na popisu, a nekoliko njih je ponudilo i neke svoje ideje.  

"Slažem se s ovim popisom, ali dodala bih i kuhanje obroka", podijelila je jedna korisnica.

No neke majke su izrazile nejasnoće oko određenih stavki na popisu i predložile su da bi ga bilo dobro prezentirati partneru.

"Ne bih željela da moj muž misli kako mora pogađati sve ove stvari. Tražit ću nešto kada mi zatreba. Osim toga, nisam vezana za krevet, neke stvari još uvijek mogu i sama", smatra druga.

Pročitajte više